Hlavní obsah

Je nám chladno. Fanoušci si stěžují na zimu v Kataru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ano, čtete správně. Fotbaloví fanoušci v Kataru si stěžují, že je jim v ochozech zima. Kvůli teplotám, které mohou na poloostrově v Perském zálivu v létě dosahovat i 50 stupňů Celsia, se světový šampionát koná v nezvyklém zimním termínu a na stadionech běží klimatizace na plné obrátky. A právě s ní to podle některých fanoušků pořadatelé přehánějí.

Foto: Carl Recine, Reuters

Klimatizace na stadionu v Kataru.

Článek

Katar na všech osmi stadionech utratil miliony za ochlazovací systémy, protože oprávněně panovaly obavy, že vysoké teploty budou pro hráče i fanoušky omezující. Podle fanoušků však pořadatelé neberou v potaz, když večer klesnou teploty z 30 °C na zhruba 19 °C. Někteří fanoušci si dokonce museli brát mikiny, a to i místní.

„Vlastně je tu docela zima," řekl čtyřicetiletý katarský fanoušek Faisal Rašíd, který alespoň oblékl mikinu v barvě vlajky své země. „Je tu docela zima, protože to hodně fouká," přidal se fanoušek z Chicaga.

Stadiony jsou vybaveny tryskami umístěnými pod sedadly a velkými ventilátory v horní části tribun.

Hráči si ale na teplotu nestěžují. „Na tribuně asi byla zima. Ale pro nás jako hráče tu je ideální teplota. Díky systému klimatizace je to v pořádku," řekl například anglický gólman Jordan Pickford.

Reklama