Hlavní obsah

Kapitán se loučí. Šlágr s Walesem bude poctou Daridovi

Aktualizováno

Překvapil svým odchodem, hned po vyřazení ve čtvrtfinále s Dánskem dal národnímu týmu sbohem. Čeští fotbaloví fanoušci dostanou možnost ještě jednou zatleskat a poděkovat Vladimíru Daridovi za jeho reprezentační kariéru, kterou po nedávném mistrovství Evropy ukončil. Bývalý kapitán národního týmu přijede na kvalifikační domácí zápas proti Walesu, před kterým je plánovaný slavnostní ceremoniál.

Bale je třešnička na dortu, ale Wales bude mít i bez něj velkou kvalitu, varuje Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz

 
Článek

Stane se čestnou výjimkou. UEFA schválila slavnostní ceremoniál po nástupu týmů, což povoluje jen při mimořádných příležitostech. Fanoušci tak dostanou šanci zatleskat Vladimíru Daridovi v nejdůstojnějším čase před největším domácím zápasem reprezentace letošního podzimu.

„Do Prahy se moc těším. Doufám, že přijde co nejvíc fanoušků a že pak všichni společně budeme fandit klukům proti Walesu," vzkazuje Vladimír Darida z Berlína.

„Vláďa byl pevnou součástí reprezentace v posledních deseti letech. Byl u úspěšných mistrovství Evropy a v poslední době dělal i kapitána. Myslím, že si rozloučení s fanoušky zaslouží. I proto doufám, že jich na stadion přijde co nejvíc," poukazuje manažer národního týmu Libor Sionko.

Vstupenky na kvalifikační utkání proti Walesu, které se bude hrát v pátek 8. října v Edenu, jsou v prodeji na webu vstupenkyfotbal.cz a ceny začínají už na 390 korunách.

Loučí se na čtrnáctém místě

Vladimír Darida odehrál za českou reprezentaci 76 zápasů, což ho řadí na čtrnácté místo v historii české a československé reprezentace, a vstřelil v nich 8 gólů. Zahrál si na třech evropských šampionátech, na dvou z nich slavil dokonce postup do čtvrtfinále.

UEFA už bude zohledňovat očkování. Očkovaní reprezentanti nemusí na testy

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Po nedávném EURO 2020 se však rozhodl reprezentační kariéru ukončit: „Fotbalu jsem dosud obětoval vše a fotbal mně to na oplátku plně vrátil a vrací. Všechno však něco stojí. V minulé bundesligové a reprezentační sezoně jsem strávil na zápasech a soustředěních 140 dnů mimo domov. Teď už však chci mnohem víc času trávit s rodinou a s malým synem," vysvětluje.

Fotbalová asociace České republiky chystá na zápas s Walesem bohatý doprovodný program. Už od 17:00 bude například otevřená Fortuna fanzóna s mnoha atrakcemi, a především chystanou autogramiádou s bývalými reprezentanty.

Reklama

Související témata: