Hlavní obsah

Messi nedal penaltu, ale stejně je král! Argentinci koncertovali na trávníku i v hledišti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhruba čtyřicetiletý chlapík v argentinském dresu vyskočí ze sedačky. Lomí rukama, běduje. Spílá Lionelu Messimu za zahozenou penaltu. Jeho sotva desetiletý synek vedle něj se po tátovi opičí. Řadu před nimi se otočí starší žena a okřikne je. Vzápětí komplet modrobílé ochozy skandují 'Messi, Messi!'.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Szczesny chytil penaltu MessimuVideo: Česká televize

 
Článek

Dauhá (od našeho zpravodaje) - Jihoameričtí fanoušci rozehráli ve středu večer na stadionu 974 v Dauhá fantastický koncert. Stejně jako jejich ikony na hřišti. Po utkání společně slavili výhru 2:0 nad Polskem a postup do osmifinále fotbalového MS.

Stadion se otřásal už 45 minut před zápasem. Poskakující argentinští příznivci zpívali bojové chorály. Když vyběhli Messi a spol. na rozcvičku, vypadalo chvíli, že Argentina slaví titul mistrů světa. Takový řev to byl. Při následné představovačce měl pochopitelně největší aplaus Messi.

Foto: Reuters/Agustin Marcarian

Fanynka Argentiny během zápasu s Polskem.

Až na jeden polský sektor v dolní části "kontejnerového" stadionu 974 byly tribuny při středečním rozhodujícím souboji mezi Jihoameričany a Polskem modrobílé. Nicméně nejednalo se výhradně o Argentince, modrobílý dres měli na sobě také lidé z arabských zemí. I tak podle odhadu pořadatelů přijelo do Dauhá od začátku šampionátu kolem 35 tisíc Argentinců.

Chtějí vidět výběr kouče Scaloniho na světovém trůnu. Šestatřicet let čekání na třetí zlato je pro ně příliš. „Messi nedal penaltu, ale stejně je král. Titul bude náš," prohodil starší příznivec, který mířil po utkání na nedaleké metro.

Mimo stadion to od Argentinců taková divočina nebyla. Během zápasu však rozpoutali neuvěřitelné peklo. Každou chvíli povstali, zpívali chorály, skákali. Nebo se zlobili. Muži, ženy, děti. Staří, mladí. Při jednom z útoků Jihoameričanů se zvedl v horní řadě Katařan. Sestupoval schůdek po schůdku. Pomalu, s telefonem na uchu. Dění na trávníku ho vůbec nezajímalo. Byl pak notně překvapený, když mu Argentinci rázně vysvětlili, že přes něj nevidí a ať už zmizí.

Foto: Robert Neumann

Argentinští fanoušci po vítězném utkání s Polskem na stadionu 974 v Dauhá.

Doslova do extáze se Jihoameričané propadli po gólech Mac Allistera a Álvareze. Všichni kolem sebe se objímali a jásali. Modrobílé kotle za oběma brankami zůstaly na stadionu ještě 30 minut po utkání, neúnavně oslavovaly svoje hrdiny. Přinesou Messi a spol. svým fanouškům po 36 letech mistrovský titul?

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu MS Polsko - ArgentinaVideo: Česká televize

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.