Hlavní obsah

Polský gólman stihl před Messiho penaltou vsadit. Asi to na MS není legální, přijde trest, říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potvrdil pověst penaltového mága, když v klíčovém souboji o postup do osmifinále MS lapil pokutový kop jednomu z nejlepších fotbalistů všech dob Lionelu Messimu. Polský gólman Wojciech Szczesny po zápase prozradil, že ještě před pokutovým kopem se s argentinskou superhvězdou stihl vsadit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Szczesny chytil penaltu MessimuVideo: Česká televize

 
Článek

Argentinci Poláky celý zápas válcovali a prakticky je k ničemu nepustili, Robert Lewandowski a spol. ale i po porážce 0:2 nakonec mohli slavit postup, a to díky lepšímu skóre o jeden gól oproti Mexiku. Klíčem k postupu se tak stal právě Szczesny, který si byl nicméně jistý, že na penaltu po jeho zásahu rukou do obličeje Messiho vůbec nedojde.

Nejednoznačnou situaci musel posoudit až VAR, celý stadion napjatě čekal na jeho verdikt. „Mluvil jsem s Messim před penaltou. Říkal jsem mu, že vsázím 100 eur, že rozhodčí penaltu nenařídí. Sázku jsem tedy nakonec prohrál," přiznal polský gólman v rozhovoru pro norskou televizi TV2.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu MS Polsko - ArgentinaVideo: Česká televize

„Asi není legální během MS sázet, takže budu nejspíš potrestán, ale to je mi teď jedno," smál se brankář Juventusu v postupové euforii.

„A Messimu nebudu ani nic platit. Myslím, že 100 euro je mu jedno, ne?" pokračoval v odlehčeném duchu Szczesny.

Ze svého úspěšného zákroku měl ale pochopitelně velkou radost. „Je hezké chytit penaltu jednomu z nejlepších hráčů všech dob. Pro brankáře je to asi to nejlepší, co může zažít, na mistrovství světa je to obzvlášť dobrý pocit," lebedil si.

Messi v důležitém momentu selhal, ale nakonec se mohl se svým týmem radovat z postupu. „Štve mě, že jsem penaltu nedal, ale náš tým po mé chybě byl ještě silnější. Věděli jsem, že jakmile dáme první gól, celý zápas to změní," uved Messi po utkání.

Argentina v osmifinále narazí na Austrálii, Poláci vyzvou obhájce zlata z Francie.

Reklama