Hlavní obsah

Ronaldo je v nejhorší jedenáctce MS. V ní figuruje i čerstvý mistr světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po skončení fotbalového šampionátu v Kataru se po celém světě chrlí řada statistik a dat. Kromě svých hrdinů má samozřejmě MS také spoustu poražených, kterým se turnaj z osobního hlediska nepovedl. Z nich na základě dat promítnutých do celkového koeficientu sestavila společnost Sofascore pro britský list Daily Mail nejhorší jedenáctku MS.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih čtvrtfinálového utkání MS Maroko - PortugalskoVideo: Česká televize

 
Článek

A statistikům, kteří pro potřeby nejhorší jedenáctky brali v potaz jen hráče s minimálně čtyřmi starty na turnaji, se do ní vešla i velmi zajímavá jména. Nejvíc zaujme asi složení útočného dua.

Figuruje v něm Cristiano Ronaldo. Pětinásobný držitel Zlatého míče dal sice jako první na světě gól na pátém MS, když proměnil penaltu proti Ghaně. Nic moc dalšího ale na mundialu nepředvedl, kromě různých uražených gest. A se svými spoluhráči se pakoval po čtvrtfinálové porážce od Maroka.

Ze statistik Sofa Score vyšel hvězdnému kanonýrovi, jenž je nyní bez angažmá, koeficient 6,46. Což - slovy klasika - není mnoho.

Vedle Ronalda byl vybrán také útočník novopečených mistrů světa Lautaro Martinez, jemuž vyšel rating v hodnotě 6,35. Útočník Interu Milán se na turnaji do hry moc nedostal a nedal ani jeden gól.

Hned tři země mají v nejhorší jedenáctce dvojí zastoupení. V záloze figurují Australané Jackson Irvine a Mathew Leckie. V obraně pak polská dvojice Kamil Glik a Bartosz Bereszyński. Senegal pak „reprezentují" brankář Edouardu Mendymu a stoper Abdou Diallo.

Reklama