Hlavní obsah

Ronaldo ve smlouvě podporu saúdské kandidatury na pořádání MS nemá, uvedl klub

Vedení klubu an-Nasr odmítlo spekulace médií, podle nichž má hvězdný fotbalový útočník Cristiano Ronaldo ve smlouvě s klubem lukrativní klauzuli o podpoře kandidatury Saúdské Arábie na pořádání mistrovství světa v roce 2030.

Foto: Ahmed Yosri, Reuters

Cristiano Ronaldo při první tréninku v Rijádu.

Článek

Sedmatřicetiletý Ronaldo přišel do an-Nasru na konci prosince, kdy podepsal smlouvu do roku 2025 s ročním příjmem 200 milionů eur (asi 4,8 miliardy korun). Dalších 200 milionů měl podle médií dostat jako ambasador saúdskoarabské kandidatury, to ale klub popřel.

"Rádi bychom uvedli na pravou míru, že smlouva s Cristianem Ronaldem navzdory spekulacím žádné takové povinnosti nezahrnuje. Náplní jeho práce a hlavním cílem je pracovat se spoluhráči a přinést klubu úspěch," citovala agentura Reuters prohlášení an-Nasru.

Pořadatel šampionátu v roce 2030 bude FIFA vybírat na kongresu v příštím roce. Společně se o turnaj chtějí ucházet Ukrajina, Španělsko a Portugalsko, zájem má rovněž Maroko a společně také Argentina, Chile, Paraguay a Uruguay.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články