Hlavní obsah

Tristní a rozpačitý výkon, poděkujte Němcům, tepou média španělské fotbalisty po prohře s Japonskem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonci se postarali na světovém šampionátu o další senzaci, ve čtvrtek porazili Španělsko 2:1. Oba týmy však postoupily do osmifinále, jelikož Němci v souběžně hraném zápase porazili Kostariku 4:2. Španělská média však svěřence kouče Luise Enriqueho tepou za tristní výkon a vzkazují jim, aby svým evropským kolegům nezapomněli dostatečně poděkovat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Japonsko - ŠpanělskoVideo: Česká televize

 
Článek

Balancovali na hraně vyřazení. Zhruba po dobu tří minut, kdy Kostarika vedla nad Německem a oni prohrávali s Japonskem, by totiž do osmifinále světového šampionátu postoupili Kostaričané. Jenže nakonec Němci zvítězili 4:2, a tak se Španělé mohli radovat i přes ostudnou porážku z postupu. V osmifinále v úterý vyzvou Maroko.

Španělský deník Sport označil výkon španělských fotbalistů za tristní, a to i přes to, že od 11. minuty vedli a ovládli statistiku držení míče. „Byli jsme v rozpacích. Zklamané Španělsko bylo na tři minuty vyřazeno a kvalifikovalo se až díky Německu," píše deník Marca.

Média rovněž ale řeší velmi sporný druhý gól Japonců, kdy se podle mnoha dostupných záběrů zdá, že přihrávka před branku šla již ze zámezí. VAR ovšem branku uznal. Deník AS zase měl přes titulní stranu napsáno „Danke," čímž poukazuje na pomoc Německa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Kostarika - NěmeckoVideo: Česká televize

„Tým odehrál svůj nejhorší zápas," píše Sport. Super Deporte píše o „varování a strachu" a poukazuje na výkon Španělů v osmifinále s domácím Ruskem na MS 2018, kdy sice také byli většinu času v držení míče, ale pro soupeře to znamenalo takřka nulové nebezpečí.

Teď se již svěřenci kouče Enriqueho musí plně soustředit na osmifinálový zápas s Marokem, který je čeká v úterý od 16 hodin.

Reklama