Hlavní obsah

Brutální záběry z francouzských oslav postupu. Zemřel při nich náctiletý mladík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bujaré oslavy triumfu francouzských fotbalistů nad Marokem v semifinále světového šampionátu si vyžádaly jednu oběť. Během oslav v Montpellier zemřel 14letý chlapec, kterého přejel neznámý řidič. Chlapec byl převezen do nemocnice, kde zraněním podlehl.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Oslavy ve Francii po postupu do finále světového šampionátu.Video: sntv

 
Článek

Celá Francie se ve středu večer chystala na semifinálové utkání mezi Marokem a Francií na mistrovství světa v Kataru. V pohotovosti byly tisíce policistů. Zdálo se, že oslavy triumfu Le Bleus se obejdou bez vážnějších incidentů, ačkoli zábavní pyrotechnika létala vzduchem a například v Lyonu na náměstí Bellecour musela policie proti skupině agresivních lidí v kuklách použít slzný plyn.

Jenže podle francouzských deníků Le Parisien a Le Monde přišel při oslavách o život čtrnáctiletý mladík, který byl sražen agresivním řidičem, který z místa nehody ujel, auto poté odstavil a utekl. Policie auto identifikovala jako bílý Citroën C4 s černou střechou a po pachateli stále pátrá.

„Mé myšlenky jsou s rodinou mladíka a jeho blízkými," uvedl prefekt departementu Hérault v prohlášení. Incident se odehrál ve večerních hodinách ve městě Montpellier a záběry z něj kolují po sociálních sítích.

Je na nich vidět skupina mladých mužů, zřejmě fanoušků Maroka, jak se blíží k jednomu z automobilů, který stojí v koloně a jeden z mužů se mu snaží z okýnka strhnout francouzskou vlajku. V tom řidič strhne volant a do skupiny mužů najede. I když srazil několik lidí, nerušeně pokračoval v jízdě.

Členka Ústavodárného národního shromáždění Nathalie Oziol na Twitteru uvedla, že oběti bylo 14 let a nesmírně lituje toho, že takto významná sportovní událost končí absolutní tragédií.

Reklama