Hlavní obsah

Novák v Jablonci málem slavil na lavičce. V zahraničí chtěli rozehraného hráče, vysvětlil návrat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek večer se definitivně dohodl na smlouvě se Sigmou a v sobotu už Filip Novák sledoval z lavičky remízu Olomouce 1:1 v Jablonci, kde dřív působil. Do zápasu nakonec nezasáhl. „Tušil jsem to, protože se to zaregistrovalo až pozdě večer. Musím si počkat na šanci, doufám, že přijde příští týden,“ řekl 28násobný český reprezentant.

Foto: Profimedia.cz

Filip Novák na archivním snímku

Článek

Jak jste na tom po kondiční stránce?

Kondičně jsem v pohodě, tam není žádný problém. Nebyl jsem vůbec zraněný, se Sigmou už přes dva měsíce trénuju. A tréninky jsou náročné. Skrz kondici nemám vůbec žádný strach. Chybí mi jen zápasová praxe, ale cítím se dobře, což je důležitý. Teď musím jen chytit zápasovou praxi a nastartovat se.

Dlouho jste čekal na možnost hrát ještě v zahraničí, cizina tedy definitivně padla?

Padla. Ale bylo mým cílem dostat se do zahraničí. Bohužel poslední půlrok jsem nehrál, z čehož se nakonec stal problém. Ani jsem nečekal, že bude takový. Teď je pro mě prioritou, abych hrál, abych hrál dobře a znovu zabojoval. Stejně však mám v hlavě, že bych si chtěl ještě v zahraničí někdy zahrát, jsem tomu stále otevřený..

Takže je možný odchod už nyní v zimě?

Jsme domluvení až do léta, to je jasný. Ale pak uvidíme. Taky záleží, jestli a jak budu hrát.

Co bylo posledním impulsem, že jste se rozhodl pro Sigmu, už jste nechtěl čekat?

Chtěl jsem to mít uzavřené už dva týdny zpátky. Jenže se vždy nějaký kluby ozvaly a vždy chtěly čas. Furt se na něco čekalo. Ale už před dvěma týdny jsem se rozhodl, že jestli to nevyjde, tak podepíšu v Sigmě. Taky v agentuře mi furt říkali, že mám ještě vydržet, tak jsem čekal, ale byl jsem už v minulém kole se Zlínem podvědomě rozhodnutý. Čekalo se, ale bohužel, nebo možná bohudík zahraničí neklaplo. Teď jsem hráč Sigmy.

Kolik klubů mělo zájem?

Dost. Jednalo se třeba o pět týmů, možná i víc. Situaci sondovaly, ale bohužel pro ně bylo prioritou, že chtěly hráče, který je rozehraný a ne toho, který půl roku stál.

Dobře se znáte s novými spoluhráči Pospíšilem či Benešem, lobovali hodně?

Stoprocentně. Kluky znám vlastně celý život, takže to bylo dalším impulsem, abych podepsal Sigmě. Těch kluků je víc. A jsem doma, na stadion to mám kousek.

Do světa jste vyrazil před více než osmi lety právě z Jablonce. Z té doby už zůstal jen Tomáš Hübschman, ne?

A ještě asistent Číža (Čížek). A Martin Bergman (tiskový mluvčí) dělá furt tu samou pozici.

A majitel klubu Miroslav Pelta.

Jasně, toho jsem hned před zápasem zastihl. Hned jsme prohodili pár slov. Strašně rád jsem ho viděl, ale známých je tady míň a míň.

Co vám pan Pelta říkal?

Jak se mám, a tak. (směje se) Na Jablonec vzpomínám v dobrém. Měl jsem to tady hrozně rád. Nemohli jsme si na nic stěžovat, co se řeklo, to se dodrželo. Určitě Jablonci budu držet palce. Ale škoda, že jsme nevyhráli, protože jsme na to podle mě měli. Z lavičky to člověk samozřejmě vidí trochu jinak, ale byla tady podle mě šance vyhrát.

Jak jste prožíval poslední vteřiny zápasu, kdy střelu Zorvana vykopl Tekijaški z brankové čáry?

To jsem už skoro slavil. Viděl jsem míč už v síti, bohužel stoper to odkopl skoro z čáry. Škoda. Kdybychom tenhle gól dali, tak by byla velká euforie.

Reklama

  2 : 2 Bayern - Real Madrid 2 : 2 dohráno
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid
  Dortmund - PSG dnes 21 : 00
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG