Hlavní obsah

Casillas ozářil velkolepý ceremoniál v Moskváriu. Trumfl i zahájení MS!

Moskva

Jestliže zahajovací ceremoniál fotbalového mistrovství světa byl hodnocený jako střídmý, slavnostní zakončení sociálního projektu pro děti Football for Friendship (Fotbalem k přátelství) v moskevském Moskváriu ho trumflo o několik tříd!

Foto: Sport.cz

Na slavnostní ceremoniál k projektu Football for Friendship zavítal i španělský brankář Iker Casillas, legenda Realu Madrid, mistr světa 2010.

Článek
Fotogalerie

Mezi děti z 211 zemí, které se 6. ročníku projektu ruského Gazpromu účastnily, zavítal legendární brankář Realu Madrid Iker Casillas, mistr světa z roku 2010. Jakmile nynější gólman FC Porto vystoupil před Moskváriem ze své limuzíny, obklopily ho desítky dětí. Hrozen malých fanoušků ho doprovázel až do hlediště třítisícového sálu. Cestou rozdával podpisy, ochotně se s dětmi fotil.

„Mám velkou radost, když vidím kolem sebe tolik šťastných tváří. Z 211 zemí! To jasně dokládá, jaký je fotbal fenomén. Kluci a holky, užijte si slavnost i celé mistrovství světa," prohlásil Casillas. Následovala prvotřídní show - vystoupení kosatek, tuleňů, artistů. Spojená s vyhlášením nejlepších celků turnaje, který se v rámci akce konal. Dvaatřicet družstev bylo vytvořeno na základě hlavní myšlenky: tvořili ho 12letí hráči a hráčky různých národností (každá země vyslala dva účastníky).

Česko reprezentovali Jakub Macák a Adam Zelenka, syn bývalého záložníka Sparty. Prvně jmenovaný byl dokonce jedním z vlajkonošů při čtvrtečním slavnostním zahájení MS v Lužnikách. Všechny výpravy si pak v hledišti užily úvodní duel šampionátu Rusko - Saúdská Arábie.

Football for Frienship je sociální program pro děti z celého světa. Na turnaji v Moskvě tak startovaly týmy se zástupci ze Šalamunových Ostrovů nebo Galapág, nechyběly ani malí fotbalisté a fotbalistky se zdravotním postižením. Včetně trenérů a členů jednotlivých týmů se monstrozní akce zúčastnilo pět tisíc lidí.

Na závěr turnaje si děti zvolily i nejsympatičtější tým, který startuje na mistrovství světa – cenu nazvanou Nine Values Cup obdrželi Brazilci, do nejlepší trojky se pak dostali Rusové a Němci.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 pk Manchester City - Real Madrid 1 : 1 pk   dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
  1 : 0 Bayern - Arsenal 1 : 0 dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Arsenal
Bayern vs. Arsenal
Bayern
Arsenal
  Fiorentina - Plzeň dnes 18 : 45
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
  West Ham - Leverkusen dnes 21 : 00
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen