Hlavní obsah

Slovenský svaz chce k reprezentaci za trenéra Hippa či Grigu

Bratislava

Po neúspěšném jednání s Plzní o uvolnění Pavla Vrby oznámil Slovenský fotbalový svaz, že dalšími kandidáty na post reprezentačního trenéra jsou dosavadní kouč Michal Hipp a trenér Senice Stanislav Griga. Výkonný výbor svazu dnes dal svolení, aby s oběma bylo zahájeno jednání.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Trenér Stanislav Griga (vlevo) je jedním z kandidátů na post kouče slovenské reprezentace.

Článek

První variantou pro prezidenta svazu Jána Kováčika byl trenér Plzně Vrba, který měl rovněž zájem slovenskou reprezentaci převzít. Jednání ale ztroskotala na postoji západočeského klubu, který odmítl úspěšného kouče pustit.

Proto výkonný výbor hledal nová jména a vybral Hippa s Grigou. "Výkonný výbor mi dal mandát, abych s nimi zahájil jednání. Oba mají rovnocenné šance. Více k tomu zatím neřeknu," uvedl pro svazový web Kováčik. "Do konce příštího týdne bychom měli mít jasno," dodal.

Osmačtyřicetiletý Hipp se u slovenského národního týmu pohybuje už od roku 2003, kdy dělal asistenta Ladislavu Jurkemikovi a Dušanu Galisovi. Na to navázal spoluprací s Vladimírem Weissem, kterému pomáhal také v Saturnu Ramonskoje a Petržalce, kterou po něm v roce 2008 převzal jako hlavní kouč. Chvíli trénoval i Slovan Bratislava. V únoru byl jmenován dočasným trenérem reprezentace poté, co u týmu skončil Weiss.

Padesátiletý Griga proslul jako kanonýr pražské Sparty. S trénováním začal v roce 1996, tři roky vedl slovenskou jednadvacítku. V české lize usedl na lavičku Liberce, Sparty a Viktorie Žižkov. Od roku 2010 trénuje Senici, s níž v minulé sezóně skončil na druhém místě slovenské ligy a i letos bojuje o přední umístění.

Reklama

Související témata:
  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid