Hlavní obsah

Zlín si udělal zápas složitější. Fantastický úspěch, radoval se Červenka z postupu do semifinále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ligové soutěži bojují o udržení, avšak v MOL Cupu jsou už mezi čtyřmi nejúspěšnějšími týmy. Fotbalisté Zlína zdolali ve čtvrtfinále Liberec 2:1 po prodloužení a stále tak živí naději, že by mohli navázat na rok 2017, kdy v domácím poháru triumfovali.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Tom Slončík ze Zlína a Jan Žambůrek z Liberce.

Článek

Ševcům nahrálo za stavu 1:0 v závěru první půle vyloučení libereckého Mohameda Doumbii, ale přesto si nechali těsné vedení sedm minut před koncem řádné hrací doby vzít. Už po 35 vteřinách nastavení však vstřelili vítězný gól.

„Postup je pro nás fantastický úspěch, který se nerodil vůbec snadno. Zápas jsme si udělali nepohlídanou standardkou zbytečně složitější. Liberecká červená karta nám spíš uškodila. Na začátku prodloužení se nám ale povedlo vstřelit druhou branku a postup jsme poté už ubouchali,“ radoval se nadšený kouč moravského mužstva Bronislav Červenka.

Věří, že postup Zlíňanům nenaruší záchranářské práce v nejvyšší soutěži. „Bude to zápas navíc. Výhra je pro nás ale velkým povzbuzením, semifinále bude pro hráče za odměnu. Přál bych si v něm Spartu zase doma,“ svěřil se.

Červenka doufá, že třicet minut, které jeho fotbalisté odehráli v nastavení navíc, se neprojeví v nedělním důležitém ligovém střetnutí s ostravským Baníkem úbytkem sil. „Musíme důkladně zregenerovat. Na Baník se připravíme co nejlíp. Sestavu vybereme tak, aby nastoupili hráči, kteří na tom budou fyzicky dobře,“ plánoval.

Premiérově se ve zlínském dresu po zimním příchodu ze Sparty trefil útočník Tomáš Schánělec, který hned zkraje utkání otevřel skóre. „Jsem hrozně rád, že mi to tam konečně spadlo. Věřil jsem, že to je jen otázka času, ale stejně jsem si pořádně oddechl. Radost mám o to větší, že nám můj gól pomohl přes Liberec k postupu,“ liboval si.

Ocenil parťáka Jakuba Černína, který mu předložil přesnou přihrávku. „Na to, že je stoper, to udělal naprosto parádně. Na mně už bylo jen, abych balon přesně trefil. Povedlo se,“ pochvaloval si Schánělec vydařený záběh za soupeřovu obranu.

Marně si lámal hlavu, proč Ševci poté, co hráli přesilovku, přenechali paradoxně iniciativu Slovanu. „Naštěstí všechno dobře dopadlo, ale musíme si pořádně rozebrat, v čem jsme chybovali,“ věděl.

Ve Zlíně je na hostování do konce sezony. „Už jsem se s novým mužstvem sžil. Hraje se tady trochu jiným stylem než v béčku Sparty, kde jsem se dostával do spousty šancí. Teď mám třeba jen jednu za zápas a je potřeba ji proměnit. Jsem šťastný, že se mi to proti Liberci podařilo,“ těšilo Schánělce.

Reklama