Hlavní obsah

Kdy jsem naposledy zvítězil ve Zlíně? Asi jako hráč, skousával Kozel těžce vyřazení z poháru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záhy dostali gól a zpackaný první poločas pohárového čtvrtfinále ve Zlíně završil poté zkratem záložník Doumbia, který vztekle nakopl míč v přerušené hře do domácího Janetzkého. Fotbalisté Liberce přesto dokázali i v deseti vyrovnat na 1:1, avšak hned na začátku prodloužení inkasovali rozdílovou branku, na kterou už nestihli zareagovat.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Liberecký kouč Luboš Kozel nebyl ve Zlíně spokojený s výkonem svého mužstva v první půli.

Článek

Potvrdilo se tak, že se Libereckým v Baťově městě dlouhodobě nedaří. „Kdy jsem ve Zlíně naposledy zvítězil? Asi ještě jako hráč,“ ulevil si sarkasticky zklamaný kouč Slovanu Luboš Kozel. Vyřazení z MOL Cupu těžce skousával. „Zápas jsme zřejmě ztratili mizerným výkonem do přestávky,“ mínil.

V oslabení ale Liberečtí po změně stran výrazně ožili a vrátili se zpátky do zápasu. „Zklidnili jsme se a byli jsme pro Zlín hodně nepříjemným soupeřem. Dokázali jsme v závěru řádné hrací doby srovnat na 1:1, avšak hned zkraje prodloužení jsme pustili soupeře zase do vedení. Podruhé jsme už bohužel odpovědět nedokázali. V deseti jsme ale hráli dobře,“ našel na utkání pozitivum.

Kozel ovšem nechápal, proč se jeho fotbalisté herně zvedli až za nepříznivého stavu. „Jako bychom čekali, až se něco stane,“ vadily mu rozdílné výkony jeho mužstva v prvním a druhém poločase.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Zlína se radují z gólu proti Liberci.

Hodně se zlobil na Mohameda Doumbiu, který Liberec zbytečně oslabil. „Jeho nákop balonem do protihráče neměl velkou razanci, mohl možná dostat místo červené žlutou kartu. Ale to, co udělal, si nesmí v žádném případě dovolit,“ měl jasno.

Vedle Mikuly a Žambůrka, kteří mají čtyři žluté karty, tak bude Kozel postrádat v nedělním ligovém střetnutí v Teplicích dalšího hráče. „Těžce teď budeme dávat dohromady střed zálohy,“ tušil problémy se složením týmu.

Rozčarován z výkonu svého celku v první půli byl i obránce Slovanu Marios Pourzitidis. „Byli jsme v ní hrozně pasivní, navíc duel ovlivnilo Doumbiovo vyloučení. O přestávce jsme si pak v kabině řekli, že se v deseti porveme o postup i za něj. Moc jsme chtěli vynutit si aspoň prodloužení, což se nám povedlo. Jenže v něm Zlín potrestal naši nedůslednost,“ štvalo ho.

Autorovi libereckého gólu tak notně zhořkla radost z vyrovnání. „Dát branku je pěkné. Ještě mnohem hezčí by však bylo, kdybychom vyhráli,“ věděl. „Poté, co jsme se v oslabení do zápasu vrátili, nás vyřazení z poháru hrozně mrzí. Takový je ale bohužel někdy fotbal,“ přemítal Pourzitidis posmutněle.

Doufá, že si Liberečtí vylepší náladu o víkendu v lize. „Musíme dobře zregenerovat. Věřím, že budeme na Teplice dobře připraveni,“ je přesvědčený.

Reklama

Související témata: