Hlavní obsah

Krtek, který z hrdiny udělal smolaře. Vynadal jsem trávníkářům, řekl kouč Hradce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svými zákroky deptal střelce Slavie, nakonec se však brankář Hradce Králové Adam Zadražil stal smolařem středečního osmifinále MOL Cupu. Ve druhém prodloužení propustil za stavu 0:0 pod tělem nepříliš prudkou hlavičku Conrada Wallema. Tento okamžik nasměroval obhájce k postupu do čtvrtfinále. V závěru ještě zpečetil jejich výhru (2:0) střídající Mike van Buren.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Brankář Adam Zadražil z Hradce Králové se ohlíží za míčem, který v tomto případě míjí branku.

Článek

„Přišel centr, následně hlavička Wallema. Přesouval jsem se do strany, počítal jsem, že se mi míč odrazí od země do rukavic. Vzhledem k bahnitému terénu se jen svezl a projel mi pod tělem a bylo,“ litoval Zadražil.

Bylo velkým překvapením, že Votroci proti favoritovi vyrukovali mezi tyčemi s nezkušeným mužem. Zadražil nemá na kontě jediný ligový start, za A-tým Hradce Králové odchytal do zápasu se Slavií jediný zápas - v září v MOL Cupu. Jinak pravidelně nastupuje za béčko.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Slávista Petr Ševčík (vpravo) v souboji s hradeckým Ondřejem Šašinkou

Vypadalo ale, že tento tah kouči Kotalovi vyjde, že se ze 23letého Zadražila stane kat Slavie. Jenže pak přišla pro Hradec Králové a pro něj nešťastná 109. minuta…

„Slavia byla favoritem, je škoda, že zápas musel rozhodnout takový gól. Kvůli terénu míč neodskočil a zapadl do branky. Zadražil jinak chytal velmi dobře. Paradoxně rozhodla zápas situace, za kterou nemohl. Vynadal jsem po zápase trávníkářům, že nechali ornici v brankovišti,“ pravil v nadsázce kouč Hradce Králové Václav Kotal.

„Je mi brankáře Hradce líto. Chytal výborně, bohužel pro něj jde rozhodující situace za ním. Respektive za krtkem na hřišti,“ doplnil asistent trenéra Slavie Jaroslav Köstl.

Reklama