Hlavní obsah

Smolař posledních derby Ousou možná půjde proti Spartě znovu do hry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finále poháru, aktuálně MOL Cupu, přináší současné generaci fotbalové Slavie jen radost a trofeje. Asistent trenéra Jaroslav Köstl zdůrazňuje, že k úspěchu je potřeba vždy i minimálně jeden nadstandardní individuální výkon. Zazáří ve středu proti Spartě třeba smolař nedávných derby Aiham Ousou? Není totiž vyloučeno, že se švédský stoper objeví v základní sestavě.

Smolař Ousou znovu proti Spartě? Při zranění Masopusta by mohl naskočit do pohárového finále Video: Sport.cz

 
Článek

Nastoupí Slavia opět ve formaci se třemi stopery, nebo vzhledem k absenci některých hráčů přejde na rozestavení se čtyřmi hráči vzadu?

Máme připravené varianty tak, abychom mohli během zápasu přecházet z jedné do druhé. Sparta si poslední vzájemný zápas určitě také pouštěla, my udělali chyby, kterých se budeme chtít vyvarovat, Sparta stejně. Absence jsou, vše je ještě otevřené.

Když je zraněný Lukáš Masopust, použijete případně do tříobrancového systému místo něj Aihama Ousoua, který je v poslední době smolařem derby?

O moc více variant nemáme. Kádr je v nějakém stavu, na Aihama se snesla po posledním derby kritika, ale když jsme si pouštěli video, hrál skvěle na Haraslína, ubránil ho. Pořád je pro nás platný. A vlastní gól? To se stalo i větším hráčům.

Pro současnou Slavii jde o čtvrté finále poháru v krátké době, v letech 2018, 2019 a 2021 trofej získala. Mají triumfy nějaký společný jmenovatel?

Vždy jsme podali komplexní a koncentrovaný výkon, plus bylo skvělé individuální představení, naposledy v Plzni Ondry Koláře, kdy nás první poločas nechal ve hře. Pokaždé potřebujete vytáhnout něco nad hranici svých možností. Každého finále si ceníme, je za tím dlouhá cesta, strašně práce a úsilí. Když jsme naposledy pohár ovládli, prošli jsme nejhorší možnou cestou semifinále na Spartě a finále v Plzni, teď jsme opět na Letné. A derby je ještě o krok dál.

Není Sparta v lehké psychické výhodě, když poslední kolo základní části ligy na rozdíl od vás zvládla za tři body?

Možná, ale máme natolik zkušený tým, že by nás to nemělo rozházet. Derby je specifický zápas a je jedno, jestli hrajete doma, nebo venku, když bude stadion fanouškovsky rozdělený napůl. Máme obrovskou motivace vyhrát. Strašně se těšíme na bílou vlnu, která se sem chystá, budeme chtít všem udělat radost.

A bude případný triumf velkou vzpruhou do nadstavby?

Je to důležité jen k dalšímu derby za necelé dva týdny, protože jde o další materiál, ze kterého budeme vycházet. Určitě finále poháru nerozhodne o konci sezony, i když je to obrovský zápas. Oba týmy jsou tak zkušené, že případná prohra s nimi nezamává.

Trénovala Slavia speciálně penalty?

Přiznám, že jsme je včera kopali (úsměv). Ale jen část kádru, která šla trénovat ven.

Reklama