Hlavní obsah

Spartě hrozí pražské derby. Slavia pojede v poháru k neoblíbenému sokovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Los osmifinále fotbalového MOL Cupu přisoudil oběma největším favoritům výjezdy. Zatímco Sparta ještě soupeře nezná a hrozí jí utkání v Ďolíčku, Slavii čeká bitva se sokem, na kterého nemá dobré vzpomínky. Pojede na nový stadion do Hradce Králové.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Utkání 10. kola Fortuna ligy, AC Sparta Praha - FC Viktoria Plzeň, hrané 30. září 2023 v Praze.

Článek

Spartu čeká venkovní duel, ale není jisté, zda zavítá na půdu třetiligového Kolína, nebo k ligovému rivalovi Bohemians. „Los respektujeme. Jdeme naší filozofií, tedy zápas od zápasu,“ komentuje současný šéf akademie Sparty Vítězslav Lavička, jenž v roce 2014 jako trenér Letenských získal prestižní double.

„Chceme postoupit, Kolín rozhodně nepodceníme. Náš program je nabitý a los k nám případně moc přívětivý nebyl. Pokud se navíc vše odehraje v oficiálním termínu, budeme hrát se Spartou za čtyři dny znovu,“ připomíná prezident Bohemians Darek Jakubowicz duel Fortuna ligy na Letné 4. listopadu.

Ven pojede také Slavia, kterou čeká nepříjemný střet s Hradcem Králové na jeho zbrusu novém stadionu. Pro sešívané nic lehkého, Votroci Slavii v posledních čtyřech vzájemných utkáních dvakrát porazili a jednou s ní remizovali. Fanoušci jistě vzpomenou na střetnutí v Edenu na konci minulého ročníku, kdy Hradec vyhrál 1:0 a připravil Slavii o první místo po základní části a možná i titul.

Další výjezd nemine ani Plzeň, ale pouze v případě, že postoupí přes Mariánské Lázně. Poté zavítá buď na druholigový Žižkov, nebo do Olomouce. Pikantní bude jistě také souboj dvou aspirantů na postup do první ligy Dukly Praha a Vyškova.

Jedním z největších překvapení soutěže jsou třetiligové Velvary, které ve 3. kole vyřadily prvoligové Pardubice. Teď je opět v domácím prostředí čeká papírově snazší soupeř v podobě druholigové Opavy.

Úředním termínem osmifinále je středa 1. listopadu, kdy se odehraje většina zápasů. Zbylé zápasy 3. kola jsou ještě na programu od 10. do 12. října.

Los osmifinále MOL Cupu
SK Sparta Kolín/Bohemians Praha 1905 vs. AC SParta Praha
FK Viktoria Žižkov/SK Sigma Olomouc vs. FC Viktoria Mariánské Lázně/FC Viktoria Plzeň
FC Slovan Velvary vs. SFC Opava
SK Dynamo České Budějovice/MFK Chrudim vs. FK Jablonec
FK Dukla Praha vs. MFK Vyškov
FC Slovan Liberec vs. FK Mladá Boleslav
FC Hradec Králové vs. SK Slavia Praha
FC Baník Ostrava vs. SK Uničov/FC Zlín

Reklama

Související témata: