Hlavní obsah

Anglie řeší Coufala. Elitní sudí se českého reprezentanta zastává

Parádní zákrok, nebo penaltový faul na vyloučení? Po středeční porážce West Hamu v 17. kole Premier League na hřišti Arsenalu 0:2 fanoušci i experti v Anglii řeší, zda byl obránce Kladivářů Vladimír Coufal správně vyloučen po skluzu v šestnáctce a kontaktu s Alexandrem Lacazettem, po němž byla navíc nařízena penalta.

Foto: Ian Walton, ČTK/AP

Sudí Anthony Taylor ukazuje Vladimíru Coufalovi červenou kartu v derby s Arsenalem.

Článek

Coufal za stavu 1:0 v 67. minutě utkání při zákroku na francouzského útočníka sice zasáhl míč, ale zároveň hráče soupeře poslal k zemi.

Sudí Anthony Taylor nařídil pokutový kop a ukázal českému reprezentantovi druhou žlutou kartu, po níž pochopitelně musela následovat červená. Nařízenou penaltu sice Lacazette neproměnil, ale v oslabení pak Hammers inkasovali ještě jednou.

Fanoušci Hammers vnímali Coufalovo vyloučení jako křivdu. Jejich názor podpořil i bývalý elitní sudí elitní sudí Mark Clattenburg, který označil verdikt za jasnou chybu.

„Tohle rozhodnutí bylo špatné, o tom není pochyb. Hráč West Hamu Vladimír Coufal sebral míč Lacazettovi. Byl to čistý a velmi dobrý zákrok. Jak tohle mohla být penalta?" divil se Clattenburg v svém sloupku pro Daily Mail.

„VAR Peter Bankes měl poslat Anthonyho Taylora k monitoru na hřišti a penalta i žlutá karta pro Coufala měly být zrušeny. OK, z penalty gól nepadl, ale West Ham dohrával v deseti," pokračoval bývalý sudí.

„Bál se Banks, který je u VARu nezkušený, že naštve Taylora, jednoho z nejostřílenějších rozhodčích? Taylor to vyhodnotil špatně. Byla to jasné chyba, kvůli takovým situacím VAR existuje. Nemůžu uvěřit, že Bankes neporadil Taylorovi, aby se šel podívat," dodal Clattenburg.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Fotbalista West Hamu Vladimír Coufal dostává druhou žlutou kartu v duelu s Arsenalem, po níž byl vyloučen.

Nicméně kouč West Hamu David Moyes verdikt rozhodčího moc nerozporoval.

„Myslím, že rozhodčí Anthony Taylor to možná posoudil správně. Vladimír Coufal zasáhl míč, ale podle mě měl mít lepší kontakt s balonem. Možná ho měl jen špičkou odkopnout, nebo naplno (míč) trefit. Pořád si myslím, že sudí nařizovat penaltu nemusel. Ale to, co po zasažení míče následovalo, bylo asi pro jeho rozhodnutí klíčové," uvedl Moyes.

Byla po zákroku Vladimíra Coufala správně udělena žlutá karta a nařízená penalta pro Arsenal?
Ano
38,9 %
Ne
61,1 %
Celkem hlasovalo 13851 čtenářů.

Reklama

Související témata: