Hlavní obsah

Newcastle - Arsenal 0:2Arsenal dál ztrácí bod na první místo. Ze Součka tekla krev, ale West Ham vyhrál

Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu zvítězili jako teprve druhý tým v této sezoně anglické ligy na hřišti Newcastlu United. Díky výhře 2:0 jsou dál o bod za vedoucím Manchesterem City, obhájce titulu má však utkání k dobru. Manchester United nevyužil ztráty Newcastlu a po porážce 0:1 na hřišti West Hamu zůstává na čtvrté příčce.

Foto: Ian Walton, ČTK/AP

Tomáš Souček z West Hamu při utkání s Manchesterem United.

Článek
Fotogalerie

Skóre zápasu druhého se třetím otevřel po třinácti minutách ve formě hrající Ödegaard, který v minulém kole rozhodl dvěma góly o výhře Arsenalu nad Chelsea. Norský záložník se prosadil krásnou přízemní střelou z velké dálky.

V úvodu druhého poločasu se mohl Newcastle vrátit do zápasu, Isak však hlavou mířil pouze do tyče. O dvě minuty později zvonila branková konstrukce i na druhém konci hřiště, když se Martinelli trefil do břevna. Zvýšit na 2:0 se podařilo hostům v 70. minutě, kdy si zpětnou přihrávku Martinelliho srazil do vlastní sítě Schär.

"Kladiváři" udělali po třech prohrách za sebou velký krok k záchraně, když doma porazili nevýrazný Manchester United. Jediným gólem rozhodl zápas Benrahma, jehož slabá střela zpoza vápna zaskočila De Geu. V druhém dějství se trefil hlavou mezi tři tyče český reprezentant Souček, stál však v ofsajdu, gól nemohl platit. V 78. minutě zápasu navíc utrpěl krvavé zranění. West Ham má na 15. místě náskok sedmi bodů na sestupové pásmo, "Rudí ďáblové" nadále ztrácejí dva body na třetí Newcastle.

Anglická fotbalová liga - 35. kolo:
Newcastle - Arsenal 0:2 (14. Ödegaard, 71. vlastní Schär)
West Ham United - Manchester United 1:0 (27. Benrahma).
Související témata: