Hlavní obsah

Arsenal je příliš složitý, kritizuje legenda. Kanonýři nezvládli ani pohárový šlágr s Liverpoolem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžké období, krize Kanonýrů se prohlubuje. Fotbalisté Arsenalu ve šlágru 3. kola FA Cupu podlehli Liverpoolu 0:2 a prodloužili nelichotivou sérii. Ze sedmi posledních soutěžních zápasů dokázali porazit pouze Brighton, čtyřikrát z toho prohráli, teď přitom potřetí v řadě. „Arsenal se občas snaží být příliš složitý. Kolikrát jsme to během zápasu řekli?“ všímá si legendární kanonýr Alan Shearer v komentáři pro BBC One.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Jakub Kiwior z Arsenalu (vpravo) si v utkání s Liverpoolem dává vlastní gól.

Článek

To je celý Arsenal. Většinu utkání měl sice herně navrch, nakonec však dává nejstarší fotbalové soutěží světa sbohem. Deset minut před koncem si dal vlastní gól Kiwior, v nastaveném čase pak orazítkoval postup Luis Díaz.

„Jsem opravdu hrdý. Měli jsme obtížný los. Možná nejtěžší, jaký jsme mohli mít. Arsenal hrál velmi dobře, v poločase jsme museli něco trochu změnit. Po přestávce jsme už byli více ve hře. Dali jsme góly a rozhodli. Bojovali jsme 95 minut. Teď máme zimní přestávku,“ pochvaluje si trenér Liverpoolu Jürgen Klopp v rozhovoru pro BBC.

Na útočné síle jeho týmu byla zpočátku znát absence Mohameda Salaha, jenž odjel reprezentovat Egypt na Africký pohár národů. Reds si však poradili.

„Ještě po prvním poločase jsem si myslel, že Arsenal protrhne střeleckou smůlu. Klopp ale vydařeným střídáním oživil ofenzivu, což rozhodlo. Hra Arsenalu mě baví, ale je vidět, že střelecky teď tápe,“ hodnotí trenér David Holoubek ve studiu Nova Sport.

„Zápasy se rozhodují v posledních třetinách hřiště. A to se znovu ukázalo,“ přizvukuje mu kolega Roman Bednář.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Kouč Liverpoolu Jürgen Klopp po utkání na Arsenalu slaví s Luisem Díazem.

Obě mužstva na podporu kampaně „No More Red“ bojující proti násilí v ulicích Londýna oblékly dresy bez typické červené barvy. Klíčový byl ostře řezaný přímý kop Trenta Alexander-Arnolda, po němž míč hlavou do vlastní branky nasměroval Jakub Kiwior.

„Arsenal jen může litovat promarněných šancí. Je to sice vlastní gól, ale míč od Trenta byl skvělý,“ chválí Alan Shearer.

Arsenalu tak zase zbyly jen prázdné ruce. „Když jste lepší než nejlepší tým v Evropě a vytváříte si takové množství šancí… Neviděl jsem, že by to proti nim nějaký tým dokázal tak, jako jsme to dokázali my,“ lituje kouč Arsenalu Mikel Arteta.

„Musíme pokračovat stejným způsobem a být efektivnější. Když můj tým hraje s takovou sebedůvěrou, co mohu dělat? Jsem stále za hráči na 100 %,“ ujišťuje Arteta.

Reklama