Hlavní obsah

Jsem tu 20 let a takovou ostudu jsem nezažil, stěžuje si trenér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Šlágr sobotního programu Premier League mezi Newcastlem a Arsenalem vzbuzuje velké emoce. Fauly Kaie Havertze a Bruna Guimaraese, které určitě zaváněly červenými kartami, ale hlavně jediný gól z kopačky domácího Anthony Gordona rozdělují fotbalovou Anglii. Nejvíce se řeší tvrdé vyjádření kouče hostů Mikela Artety směrem k rozhodčím.

Foto: Lee Smith, Reuters

Trenér Arsenalu Mikel Arteta.

Článek

Jedinou branku utkání vstřelil Gordon v 64. minutě. Trefu musel potvrdil VAR, když zkoumal, zda Joe Willock nezahrál míč už mimo hřiště, zda Joelinton nefauloval stopera Arsenalu Gabriela, a zda sám Gordon nestál v ofsajdu. Třikrát dobře pro Newcastle.

„Je potřeba mluvit o tom, jak nám tyto góly pomáhají. Neuvěřitelné, cítím se trapně. Já musím teď být ten, kdo teď mezi novináře přijde, aby se pokusil bránit klub a prosil o pomoc, protože je absolutní ostuda, že tento gól platí. Absolutní ostuda,“ nebral si servítky Arteta.

Španělský trenér byl rozhořčen snad jako nikdy předtím. První prohru Arsenalu v sezoně kousal opravdu těžce. „Jsem v Anglii více než 20 let a tohle není ani zdaleka úroveň, abychom mohli Premier League označit za nejlepší ligu na světě. Je mi to líto,“ prohlásil. Podotkl, že mu je jedno, zda přijde případně omluva zpětně. Body už zůstanou rozdány, nikdo výsledek 1:0 nezmění.

Naopak trenér domácích Eddie Howe zůstal logicky daleko klidnější, byť velkou část veřejnosti svým výrokem hodně překvapil. „Možná Mikel viděl něco, co já ne. Neměl jsem ponětí, co se děje s kontrolami VAR,“ konstatoval.

Zápas plný emocí měl však více sporných momentů. Například faul Kaie Havertze na Seana Longstaffa, za který dostal německý záložník opět po kontrole VAR žlutou kartu. Na trávníku se ihned strhla mela. „Moje první myšlenka byla, že je to červená. Myslel jsem, že je to nebezpečná hra, že je noha opravdu vysoko,“ komentoval Howe.

Vyloučení požadoval také na druhé straně Arsenal, a to za atak Bruna Guimaraese na Jorginha. Záložník domácích trefil viditelně soupeře po odehrání míče loktem zezadu do hlavy. V tomto případě nepřišla karta žádná.

Reklama