Hlavní obsah

Bizarní komplikace. Přestup záložníka Liverpoolu do Saúdské Arábie mohou zhatit psi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bizarní komplikace se objevila během chystaného transferu brazilského záložníka Fabinha z Liverpoolu do saúdskoarabského týmu al-Ittihád. Problém představují psi. Fabinho totiž se svou manželkou hýčká dva francouzské buldočky, kteří jsou, jak vyšlo najevo, v Saúdské Arábii zakázaní.

Foto: Profimedia.cz

Brazilský záložník Fabinho v zápase Premier League. Archivní foto

Článek

Al-Ittihád by měl Liverpoolu za devětadvacetiletého Brazilce zaplatit 40 milionů liber (1,12 miliardy korun), pro hráče by měla být připravena luxusní smlouva s týdenním platem 425 tisíc liber (11,9 milionu korun).

Při ladění přestupu se ale vyskytl nečekaný problém, jak napsal například list The Sun. Domácí mazlíčci Fabinha a jeho manželky, jimiž jsou dva francouzští buldočci, jsou v Saúdské Arábii zakázaní. Jsou v zemi bráni za „nebezpečné a agresivní".

Lze ale dosáhnout výjimky, a to v případě, pokud jsou psi využíváni pro lov, hlídání domu nebo jako asistenční pro slepé. Využije Fabinho tuto skulinku, získá povolení pro své psy, nebo nakonec z přestupu sejde? The Sun píše, že hráč by mohl z tohoto důvodu od dohody odstoupit.

V celku al-Ittihád budou od nové sezony působit mimo jiné střelec Karim Benzema, jenž přišel z Realu Madrid, nebo záložník N'Golo Kanté, který sem přestoupil z Chelsea.

Reklama