Hlavní obsah

Coventry a Sunderland zkompletovaly kvarteto účastníků play off o Premier League

Kvarteto účastníků play off o postup do fotbalové Premier League z druhé anglické ligy zkompletovaly Coventry a Sunderland. V pondělním závěrečném kole doplnily týmy Lutonu a Middlesbrough, které už šanci zabojovat o jedno volné místo v nejbohatší světové soutěži získaly dříve. Přímo postoupila dvě nejlepší mužstva tabulky Burnley a Sheffield United.

Foto: Carl Recine, Reuters

Fanoušci anglické Premier League. Ilustrační foto

Článek

Sunderland v závěrečném kole vyhrál 3:0 na hřišti Prestonu a posunul se na poslední postupovou šestou pozici na úkor Millwallu, jenž podlehl 3:4 Blackburnu. Coventry remizovalo 1:1 s Middlesbrough a zůstalo páté. Oba týmy se znovu utkají v neděli a příští středu ve dvojzápase o postup do finále, druhou semifinálovou dvojici tvoří třetí tým tabulky Luton se Sunderlandem.

Coventry se může vrátit do první ligy poprvé od roku 2001. Poté se tým dostal do finančních problémů a ocitl se krátce až ve čtvrté nejvyšší soutěži. Sunderland sestoupil z Premier League v roce 2017 a klesl až do třetí ligy, což zachytil populární dokument pro Netflix "Sunderland 'Til I Die".

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.