Hlavní obsah

Drama v Anglii. Rozhodčího po sporné penaltě naháněl na hřišti fanoušek, kluby to odsuzují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Takové věci by se dít opravdu neměly. Velmi netradiční závěr zápasu mohli diváci sledovat v sobotním zápase anglické třetí ligy mezi domácím Port Valem a Portsmouthem. Ke konci zápasu nastal sporný moment, po kterém anglický sudí Craig Hicks odpískal pokutový kop, jenž hosté proměnili. Následně na hřiště vběhl jeden z domácích příznivců a snažil se dostat k rozhodčímu. Na Ostrovech situace vyvolala velké diskuze.

Foto: Profimedia.cz

Fanoušek Port Valu v zápase proti Portsmouthu byl po svém náběhu na hrací plochu odveden ze hřiště.

Článek

Inkriminovaný sporný zákrok nastal v 85. minutě utkání, kdy se do souboje rameno na rameno dostal domácí Conor Grant a útočník Portsmouthu Abu Kamara. Při vzájemném kontaktu se druhý jmenovaný skácel k zemi. A rozhodčí měl jasno. Ukázal na penaltový puntík.

Domácím se to však tuze nelíbilo. Fanoušci pískali, hráči se snažili s rozhodčím diskutovat. Sudí se svým asistentem o zákroku ještě na dálku diskutoval, ale rozhodnutí zůstalo neměnné. Penalta. Zmíněnou situaci můžete posoudit sami, daný souboj se nachází níže ve videu v čase 1:43.

K penaltě se posléze postavil forvard Portsmouthu Colby Bishop a poslal svůj tým pár minut před koncem do jednobrankového trháku, který hosté nakonec přetavili v konečnou těsnou výhru. Na straně domácích příznivců však zůstala hořká pachuť, jelikož se i kvůli penaltě domnívali, že vítězství soupeře je nezasloužené.

To se však netýkalo hlavního trenéra Port Valu Andyho Crosbyho, jenž měl v pozápasovém rozhovoru na danou věc jiný názor. Na otázku, jestli se cítí frustrovaný, odpověděl: „Bylo by naivní si myslet, že jsme byli celý zápas lepším týmem. Portsmouth z čela tabulky nás často držel v tlaku. Měli jsme s nimi velké problémy,“ pověděl trenér.

K penaltě poté dodal, že nebyla jednoznačná, ale rozhodnutí rozhodčího akceptuje. „Podíval jsem se na to zpětně. Podle mého to sudí mohl rozsoudit na obě strany a bylo by to správně. A věřím arbitrovi, měl na tu situaci dobrý výhled. Občas se štěstí přilne na vaši stranu, občas prostě ne, takový je život,“ konstatoval pro klubovou televizi.

S penaltou však nebyl ztotožněn minimálně jeden z příznivců domácích, který se to rozhodl řešit rázně. Fanoušek totiž překonal zábrany, objevil se na hrací ploše a snažil se k rozhodčímu doběhnout. Co mu však chtěl povědět či provést, můžeme již pouze domýšlet, jelikož si rozhodčí běžícího šílence zavčasu všiml a utekl za postranní čáru, kde se schoval za živou zeď tvořenou oběma realizačními týmy a čtvrtým arbitrem. Divák byl následně ochrankou odveden ze hřiště a zápas se mohl dohrát až do závěrečného hvizdu.

Záběry z tohoto nevšedního momentu se nyní masivně šíří internetem a vyvolaly velké ohlasy napříč fotbalovou komunitou. Mnozí uživatelé se pozastavují nad tím, proč by fanoušek měl tohle zapotřebí. Jiní situaci například satiricky zlehčují. „Ten člověk udělal přesně to, co většinu fotbalových fanoušků v takovém momentě napadne, ale vědí, že to nemůžou udělat,“ zmínil jeden z přispěvatelů. Nicméně vesměs všichni se shodnou na tom, že tohle by se v reálném světě dít nemělo.

Od nevhodného počínání příznivce se domácí klub ještě ten den distancoval. „Klub Port Vale odsuzuje jednání osoby, která vběhla na hrací plochu během dnešního zápasu s Portsmouthem. Budeme spolupracovat s příslušnými orgány, abychom zajistili, že tato záležitost bude řešena s nulovou tolerancí. Všem příznivcům připomínáme, že vstup na hrací plochu je trestným činem,“ zmínil Port Vale na svých sociálních sítích.

Se stanoviskem se ztotožnil hostující klub či organizace EFL, která danou soutěž organizuje. „Jsme zděšeni incidentem v dnešním utkání mezi Port Vale a Portsmouthem. Rozhodčí by se nikdy neměli cítit ohroženi, když mají tak klíčovou roli při zápasech v našich soutěžích. Poskytneme plnou podporu rozhodčímu, a také domácímu klubu, aby daný člověk dostal odpovědný trest,“ zmínili ve vlastním prohlášení.

Měla být za inkriminovaný zákrok nařízená penalta?
Ano
18,4 %
Ne
81,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 484 čtenářů.

Reklama

Související témata: