Hlavní obsah

FIFA nařídila West Hamu, aby Spartaku Moskva zaplatil za Královo hostování

Mezinárodní fotbalová federace (FIFA) nařídila West Hamu, aby Spartaku Moskva zaplatil za hostování českého reprezentanta Alexe Krále. Pokud anglický klub neuhradí částku do 45 dnů, může být potrestán zákazem registrovat nové hráče. Zástupci Spartaku to sdělili webu championat.com.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Alex Král během utkání fotbalové reprezentace v rámci kvalifikace ME 2024 proti Polsku.

Článek

"Na základě smlouvy o hostování Alexe Krále mají Londýňané nařízeno zaplatit celou částku plus úroky," uvedl aktuálně třetí celek ruské ligy. Kladiváři mohou do deseti dnů požádat FIFA o odůvodnění rozhodnutí a do 21 dnů ode dne obdržení části odůvodnění se mohou proti rozhodnutí odvolat k Mezinárodní sportovní arbitráži (CAS).

Čtyřiadvacetiletý Král přestoupil do Spartaku Moskva v létě 2019 z pražské Slavie za 310 milionů korun. Předtím hrál českou ligu také v Teplicích. Defenzivní univerzál strávil uplynulou sezonu na hostování ve West Hamu po boku reprezentačních spoluhráčů záložníka Tomáše Součka a obránce Vladimíra Coufala. V dresu londýnského klubu se Král neprosadil, za Kladiváře si připsal jen šest soutěžních startů, z toho pouze jeden v anglické lize.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Alex Král se dostává přes protihráče.

Na začátku loňského července využil možnosti pozastavit do konce aktuální sezony smlouvu ve Spartaku Moskva a podepsal roční smlouvu s nováčkem německé ligy Schalke, s nímž bojuje o záchranu. FIFA zavedla speciální pravidlo pro zahraniční hráče kvůli ruské vojenské agresi na Ukrajině. Král má ve Spartaku kontrakt do léta 2024. Za reprezentační "áčko" si dosud připsal 35 startů a dva góly.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.