Hlavní obsah

Gerrard se Spartě nejspíš vyhne. Je to na spadnutí, píší v Británii

Glasgow/Praha

Střety českého fotbalu s někdejším kapitánem Liverpoolu a anglické reprezentace Stevenem Gerrardem v posledních měsících sice končily pro tuzemské zástupce sportovními úspěchy, které ale měly skandální mediální a disciplinární dohry. Tentokrát se zdá, že z přímé konfrontace na poslední chvíli sejde.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Rangers Steven Gerrard během utkání základní skupiny Evropské ligy v Praze proti Spartě.

Článek

Gerrard je sice stále koučem Glasgow Rangers, který se utká na konci listopadu v Evropské lize se Spartou, nicméně podle ostrovních médií je na spadnutí jeho odchod do Aston Villy.

Když se naposledy Rangers utkali se Slavií a Spartou, tak se více než výhry českých zástupců řešil údajný rasismus, který ve druhém případě přerostl dokonce v diplomatickou přestřelku. Gerrard kritikou na dresu české strany nešetřil a se stal se tak jednou z hlavních postav kontroverzí.

Naposledy vyjádřil podiv a zklamání nad tím, že UEFA nepotrestala Spartu za bučení a pískání dětí na Letné během duelu s Rangers na hráče hostů Glena Kamaru, které si jak Gerrard, tak ostrovní tisk opět interpretovali jako rasismus.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Rangers Steven Gerrard po zápase mezi slávisty Alexanderem Bahem (vlevo) a Tomášem Holešem.

Na odvetu se Spartou na Ibroxu se někdejší hvězdný fotbalista těšil a sliboval si od ní mimořádně atraktivní boj o postupové místo ze skupiny. Nicméně u téhle bitvy už velmi pravděpodobně nebude.

Aston Villa dostala povolení napřímo jednat s Gerrardem o rychlém přesunu do Birminghamu, který by se měl realizovat nejpozději do konce týdne. Klub Premier League je připraven zaplatit Rangers kompenzaci za kouče ve výši 2,5 milionu liber (cca 75 milionů korun).

Někdejší ikona Liverpoolu se má stát nástupcem v neděli odvolaného kouče Deana Smithe, kterému se nedařilo plnit vysoké ambice klubu, s nímž se držel jen těsně nad hranicí sestupových příček.

Gerrard byl nedávno spojován s možným příchodem do náhle zbohatnuvšího Newcastlu, tento tah ale anglický kouč odmítal.

Podle skotských médií by se novým trenérem Glasgow Rangers měl stát někdejší hráč klubu, Nizozemec Giovanni Christiaan van Bronckhorst.

Reklama

Související témata: