Hlavní obsah

GLOSA: Produktivní, ale starý? Albion se třese na Ronaldův střet s Rangnickem

Ještě na lavičku ani neusedl, a celá Anglie už se třese, jak se nový kouč Rudých ďáblů snese s největší hvězdou týmu. Německý trenér Ralf Rangnick již před pěti lety prohlásil, že Cristiano Ronaldo je starý. A teď hvězdného fotbalistu povede v Manchesteru United. Pětinásobný držitel Zlatého míče je po svém letním příchodu z Juventusu také na Old Trafford nejlepším střelcem mužstva. Experti přesto avizují, že pod Rangnickem čekají Ronalda nejspíš krušné časy.

Foto: Sport.cz

Cristiano Ronaldo

Článek

Čtvrteční večerní šlágr Premier League ještě očekávaný stav věcí neodhalí. Ralf Rangnick dál čeká na pracovní vízum pro Británii. Manchester United tak i proti Arsenalu povede dočasný kouč Michael Carrick.

Jistý náznak už tu ovšem je. Ronaldo minulé úterý vítězným gólem při Carrickově premiéře zařídil Manchesteru výhru 2:0 ve Villarrealu a postup ze skupiny Ligy mistrů, ve šlágru Premier League s Chelsea (1:1) ale překvapivě naskočil až v průběhu zápasu. V sezoně začal na lavičce teprve podruhé.

Carrick se dušuje, že šlo čistě o taktické rozhodnutí, že mu do sestavy nikdo nemluvil. Některé komentáře však nečekaný tah do souvislosti s Rangnickem dávají.

Foto: Matthias Rietschel, Reuters

Ralf Rangnick byl jmenován novým trenérem Manchesteru United do konce sezony.

Ještě v roce 2016, když vedl Lipsko, dostal otázku, koho by si přál do svého týmu víc, zda Ronalda nebo Argentince Lionela Messiho. Rangnick podle portálu SPORTbible odpověděl: „Bylo by absurdní představit si, že by to tady s nimi mohlo fungovat. Oba jsou příliš staří a moc drazí."

Tehdy byli přitom oba hráči o pět let mladší než dnes...

Pavel Nedvěd o dopadu odchodu Cristiana Ronalda na JuventusVideo: O2 TV Sport

„Bude zajímavé sledovat, jak si Rangnick se vším pořadí, včetně motivování hráčů s velkým egem. Má v oblibě hru s vysokým pressingem a má rád, když jeho tým získá míč zpět v co nejkratším čase. Jak se vám hodí do tohoto systému Cristiano Ronaldo?" ptá se bývalý anglický fotbalista a reprezentant Danny Mills v rozhovoru pro portál Football Insider.

„Někdo bude muset udělat kompromis a myslím, že u Rangnicka jsme něco takového v minulosti ještě neviděli. Všichni dobře víme, že Ronaldo je neskutečná gólová mašina, ale podíváme-li se na to, co je nejlepší pro tým, tak to bude ještě zajímavé a dynamické," avizuje bývalý pravý obránce Leedsu či Manchesteru City.

Šestatřicetiletý Ronaldo je se šesti góly na čtvrtém místě střelecké tabulky aktuálního ročníku Ligy mistrů, v níž zajistil Manchesteru United postup ze skupiny. V Premier League přidal další čtyři trefy, Rudé ďábly střelecky táhne.

Bitva s Kanonýry má být pro brigádníka Carricka rozlučkou, po ní už by se měl týmu konečně ujmout Rangnick.

Jak bude vycházet s Ronaldem? Klíčová otázka, která přivádí fotbalový Albion do varu ještě dříve, než německý kouč svou misi začne...

Pavel Dosadil

Fotbalový redaktor Pavel Dosadil se věnuje sportovní žurnalistice od roku 1990, posledních třináct let působí v redakci Sport.cz. Jako zpravodaj byl na všech mistrovstvích Evropy od roku 2000, na mistrovství světa či zápasech evropských pohárů.

Reklama

Související témata: