Hlavní obsah

Haaland si užil povedený debut v Premier League a byl rád, že jej viděl i otec

Útočník Erling Haaland si pochvaloval povedený debut v Premier League, v jejímž úvodním kole v neděli zařídil fotbalistům Manchesteru City dvěma góly vítězství 2:0 na hřišti West Hamu. Dvaadvacetiletý norský reprezentant věří, že může být ještě lepší, a už vyhlíží další branky. Potěšilo ho, že jeho premiéru v anglické lize v hledišti sledoval i otec. Podle trenéra City Pepa Guardioly dodal Haaland obhájcům titulu další zbraně, které dosud tým neměl.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Hrdina Manchesteru City - kanonýr Erling Haaland.

Článek

Haaland potvrdil, že mu ligové debuty v nových působištích vycházejí. Předloni v lednu dokonce jako střídající hráč hattrickem zařídil Dortmundu v bundeslize obrat proti Augsburgu a vítězství 5:3. "Nedá se říct nic jiného, než že to byl dobrý začátek. První zápas je vždy těžký. Příprava trvá několik týdnů, vždy jsou velká očekávání. Jsem rád za svůj debut a za to, že jsem si trochu zastřílel," řekl s úsměvem Haaland pro klubovou televizi.

Norský hvězdný hráč v 36. minutě chladnokrevně otevřel skóre z penalty po faulu na svou osobu a v 65. minutě přidal pojistku po přihrávce od Kevina De Bruyneho. Poté Haaland neměl daleko k hattricku, ale hlavičkou zamířil nad.

"Mohl jsem také dosáhnout na centr Gündogana. Je to o propojeních, která trénujeme každý den. Přijde to s dalšími zápasy, ještě víc si na sebe zvykneme. O to se nebojím, bude to ještě lepší. Musí být," prohlásil Haaland po zápase, v němž za West Ham nastoupili i čeští reprezentanti Vladimír Coufal a Tomáš Souček.

"Musíme stavět na tom, co jsme dnes ukázali. Cítil jsem se dobře, mám kolem sebe fajn lidi, kteří mi pomáhají. Jsem tu šťastný, směji se a dobře trénuji. Je to 30 minut od mého posledního gólu, takže v tom musím pokračovat," doplnil.

Byl nadšený, že měl v hledišti devětačtyřicetiletého otce, který na začátku tisíciletí rovněž působil v Manchesteru City. "Je hezké, že viděl oba mé góly, protože je to pro mě jako debutanta v této soutěži velký okamžik. Doufám, že si to užil. Byl to pro mě a moji rodinu hrdý okamžik, jsem šťastný," poznamenal Haaland.

Trenér City Guardiola byl rád, že Haaland odčinil nepříliš vydařenou soutěžní premiéru za City z předchozího týdne, kdy úřadující mistr v anglickém Superpoháru prohrál s Liverpoolem 1:3. "Vím, jak se celý týden vypořádával s kritikou. Byl klidný, trénoval dobře a líbilo se mi, jakým způsobem si vzal míč na penaltu. Pokud by někdo sáhl na balon, praštil by ho snad do obličeje, i když jsou spoluhráči. Líbí se mi, že je tak sebevědomý," uvedl Guardiola.

"Jako trenér jsem měl štěstí, že jsem vedl (v Barceloně útočníka Lionela) Messiho. Když dal dva góly, chtěl tři. Když dal tři, chtěl čtyři. Nejlepší střelci nejsou nikdy spokojeni, jsou neustále hladoví a chtějí víc. Erling dal dva góly, je to důležité pro něj i pro tým. Je to další zbraň, kterou máme. Nevyřeší všechny naše problémy, ale něco nám jako týmu přidá. V minulosti jsme to neměli. Zároveň mu ale spoluhráči musejí dávat do správných míst balony," dodal španělský trenér.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články