Hlavní obsah

Jako losos! Bývalý hráč Premier League kuriózně zachránil jasný gól

Fotbalisté anglického Readingu sice ve druhé lize nestačili na třetí tým tabulky z West Bromwiche a podlehli mu 0:1, ale nebýt fantastických zákroků Andyho Carrola, prohra mohla být vyšší. Bývalý hráč Newcastlu totiž dvakrát pohotově zaskočil za brankáře a zabránil jasnému gólu.

Foto: @DeadlineDayLive, Twitter

Andy Carroll.

Článek

Fanoušci žasli. Dvaatřicetiletý útočník Andy Carroll, který do týmu z anglické druhé ligy přišel v listopadu jako volný hráč z Newcastlu, se dokázal brilantně zorientovat na brankové čáře a odvrátit téměř jasný gól soupeře.

Nejprve před brankou odhlavičkoval balon po rohovém kopu WBA. Situaci po obětavém zákroku neustál a zapadl zády do sítě. Stále však sledoval hru a míč nespustil z očí. Dobře tak viděl, že na něj letí další střela.

Pohotově se hlavičkou vrhl proti balonu a z brankové čáry jej odehrál. Fanoušci na sociálních sítích Carrolla za jeho hrdinství chválí, ale neodpustí si ani vtípky na způsob, kterým zákrok provedl.

„Andy Carroll, na zemi a zamotaný v síti, skáče jako losos, aby vyhlavičkoval střelu West Bromu z čáry! To je stejně dobré jako gól," píše jeden z nich. „Jak se tam plácal, umírám," směje se další.

Navzdory Carrollovým povedeným zákrokům Reading nakonec prohrál 0:1 a v tabulce anglické Championship se drží na poslední nesestupové pozici.

Reklama