Hlavní obsah

Kouč Liverpoolu Klopp dostal dostal distanc a pokutu za kritiku rozhodčího

Trenér fotbalistů Liverpoolu Jürgen Klopp dostal distanc a pokutu za kritiku rozhodčího v médiích. Anglická asociace FA mu dnes zastavila činnost na dva zápasy, z toho na jeden nepodmíněně, a nařídila zaplatit 75 000 liber (2 050 000 korun).

Foto: Phil Noble, Reuters

Trenér Liverpoolu Jürge Klopp a obránce Trent Alexander-Arnold po výhře nad Nottinghamem.

Článek

Pětapadesátiletý Němec si trest vysloužil za slova po utkání s Tottenhamem 30. dubna. Po vítězství Liverpooolu 4:3 obvinil rozhodčího Paula Tierneyho, že má něco proti jeho týmu. Současně o sudím prohlásil, že Liverpoolu škodí v zápasech dlouhodobě.

Klopp tehdy vítěznou branku v nastavení bouřlivě oslavil před čtvrtým rozhodčím, za což dostal od Tierneyho žlutou kartu. Podle trenéra, jenž se při oslavě zranil, sudí navíc doprovodil udělení karty nevhodným komentářem. Komise rozhodčích na základě záznamu z Tierneyho mikrofonu konstatovala, že dlouholetý sudí se během konverzace s Kloppem choval profesionálně.

Klopp si distanc odpyká v sobotu, kdy jeho svěřenci nastoupí doma proti Aston Ville, zákaz činnosti v dalším utkání je podmínečný s odkladem do konce příští sezony.

Kloppovi svěřenci jsou dvě kola před koncem ročníku pátí v tabulce o bod za třetím Newcastlem a čtvrtým Manchesterem United, které drží poslední dvě místa znamenající účast v příštím ročníku Ligy mistrů a navíc mají zápas k dobru.

Reklama