Hlavní obsah

Šéf anglických rozhodčích Webb chce zlepšit chování k sudím

Šéf anglických rozhodčích Howard Webb chce zlepšit chování fotbalistů a trenérů v Premier League k sudím. V rozhovoru pro BBC Radio 5 Live řekl, že se chystají změny, které by měly prostředí anglické ligy kultivovat.

Foto: Carl Recine, Reuters

oward Webb chce zlepšit chování fotbalistů a trenérů v Premier League k sudím (ilustrační foto)

Článek

"Je jasné, že to nebylo v pořádku. Všichni se shodnou, že musíme být přísnější, když se setkáme s chováním, které je nepřijatelné," řekl k chování trenérů a hráčů Webb. "Myslím, že dlouholetí rozhodčí zaujali smířlivý přístup, já také. Nechtěl jsem reagovat přehnaně a pokazit v daný moment zápas."

Bývalému dlouholetému rozhodčímu je jasné, že takový přístup ničemu nepomohl. "Musíme společně hledat cesty, jak dosavadní trend změnit. A ten změnu potřebuje," konstatoval.

Změny by měly přijít už v létě. Jak budou vypadat, zatím není jasné. "Budeme mluvit s kluby, trenéry, hráči, médii, zkrátka všemi zúčastněnými, abychom jim ukázali, jak to vypadá," uvedl Webb.

Chuť a prostor na proměnu prostředí je podle něj větší než kdy dřív. "Už nějakou dobu tu je skupina různých lidí z fotbalu, kteří sledují chování zúčastněných a přicházejí s kroky, co přinesou změny," řekl jedenapadesátiletý Webb.

Debata o chování k rozhodčím se v Anglii znovu rozvinula především kvůli množství trestů pro trenéry v nejvyšší soutěži. Za nevhodné komentáře na adresu rozhodčích pykali liverpoolský Jürgen Klopp, kterému v současnosti hrozí další trest, Marco Silva z Fulhamu, Roberto De Zerbi z Brightonu a prozatímní kouč Tottenhamu Cristian Stellini.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.