Hlavní obsah

Lampard se vrací jako kouč Chelsea, tým povede dočasně do konce sezony

Frank Lampard se stal opět koučem fotbalistů Chelsea. Londýnský klub povede do konce aktuální sezony jako provizorní nástupce odvolaného Grahama Pottera. Na Stamford Bridge se čtyřiačtyřicetiletý bývalý reprezentant a nejlepší střelec v historii klubu vrací po dvou letech a třech měsících. Chelsea o jeho opětovném angažování informovala v prohlášení na webu.

Foto: Toby Melville, Reuters

Frank Lampard se stal opět koučem fotbalistů Chelsea

Článek

Lamparda odvolalo vedení Chelsea v lednu 2021 ve druhém roce jeho působení na lavičce. Jeho angažmá tehdy trvalo 19 měsíců. Nahradil ho Němec Thomas Tuchel, kterého vloni v září vystřídal Potter, ale jeho práce u týmu skončila v neděli po sedmi měsících. Lampard mezitím vedl Everton, ale po necelém roce tam v lednu rovněž předčasně skončil.

"Jsme nadšení, že můžeme Franka Lamparda přivítat zpět na Stamford Bridge. Frank je člen Síně slávy Premier League a klubová legenda," konstatovali šéfové klubu Todd Boehly a Behdad Eghbali. Řešení je dočasné, klub nadále hledá kouče na dlouhodobý úvazek. "Chceme klubu a fanouškům poskytnout jasný a pevný plán pro zbytek sezony. Chceme mít ty nejlepší šance na úspěch a Frank má všechny vlastnosti a kvality, které potřebujeme k tomu, abychom dospěli k cíli."

Chelsea, kterou v úterním ligovém utkání s Liverpoolem (0:0) vedl dočasně Španěl Bruno Saltor, se v sezoně přes mnohamilionové nákupy v posledních dvou přestupních obdobích nedaří. Momentálně je po 29 kolech ve druhé polovině tabulky na jedenáctém místě s deseti výhrami a porážkami na kontě a s jedenáctibodovou ztrátou na účast alespoň v Evropské lize.

Do Ligy mistrů má Chelsea ještě o tři body dál. V aktuálním ročníku milionářské soutěže jsou Londýňané ve čtvrtfinále a brzy je čeká dvojzápas s Realem Madrid. Ještě před tím si někdejší špičkový záložník Lampard odbude obnovenou soutěžní premiéru na týmové lavičce v sobotu na hřišti Wolverhamptonu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.