Hlavní obsah

Liverpool prodloužil smlouvu s brankářem Jarošem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalový Liverpool prodloužil smlouvu s českým brankářem Vítězslavem Jarošem do léta 2026, původní kontrakt by vypršel po konci příští sezony. Slavný anglický klub zároveň poslal dvaadvacetiletého gólmana na půlroční hostování bez opce do Štýrského Hradce. Reds to uvedli na svém webu. O délce nové smlouvy v tiskové zprávě informovala agentura Sport Invest, která hráče zastupuje.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalový Liverpool prodloužil smlouvu s brankářem Vítězslavem Jarošem

Článek

Jaroš přišel do Liverpoolu v roce 2017 z pražské Slavie. Účastník loňského mistrovství Evropy jednadvacítek ještě za A-tým aktuálního lídra anglické ligy ani jednou nenastoupil, v sedmi soutěžních zápasech se dostal aspoň na lavičku. V minulosti hostoval v irském celku St Patrick's Athletic a v nižších anglických soutěžích v Notts County a Stockportu.

„Musel jsem prodloužit smlouvu minimálně o tu dobu, na kterou budu odcházet. Když se člověk vrátí z hostování do Liverpoolu, musí mít ještě dva roky smlouvu. Všechny rozhovory v Liverpoolu byly pozitivní. Je vidět, že do budoucna mě v Liverpoolu chtějí a furt se mnou mají plány,“ uvedl Jaroš v audio nahrávce od Sport Investu.

Štýrskému Hradci patří po podzimní části rakouské ligy druhé místo v tabulce o dva body za obhájcem titulu Salcburkem. „Hostování se urodilo celkem rychle. Obrovský zájem byl jednou z věcí, která mě hodně nalákala. První dojmy jsou super. Myslím, že snaha sesadit Salcburk tam bude. Fotbal se hraje kvůli tomu, aby se vyhrávalo. Bylo by to krásné, ale nechci nic předbíhat,“ prohlásil Jaroš.

„Víťa se stává součástí tradičního a ambiciózního týmu. Jednání byla velmi náročná, což je dáno především skvělou pozicí, kterou si Víťa vybudoval v Liverpoolu. Reds jsou si vědomi jeho kvalit a potenciálu, současné hostování v Rakousku tak jde ruku v ruce s prodloužením kontraktu v Anglii,“ poukazuje Viktor Kolář, šéf fotbalové sekce Sport Investu.

„Zásadní kredit však patří vedení Sturmu Graz. Rakušané o Víťu velmi stáli a v jednání prokázali velkou trpělivost a zároveň zarputilost. Víťu měli obdivuhodně naskautovaného jak z působení v Anglii a v Irsku, tak i v dresu české jednadvacítky. Vědí, kdo do klubu přichází, a právě proto se nebojí svěřit mladému brankáři zásadní týmovou roli ve výjimečné sezoně, ve které bojují o historické zápisy na domácí i evropské scéně,“ cení si agent.

Reklama