Hlavní obsah

Liverpool tápe, Klopp ale nehodlá utéct: Neodejdu, dokud mě nevyhodí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návrat Liverpoolu mezi evropskou špičku je z velké části jeho zásluhou. Když Jürgen Klopp převzal v roce 2015 kormidlo Reds po Brendanu Rodgersovi, slavný klub čekal na triumf v domácí soutěži 25 let a zdaleka nenaplňoval věhlas giganta. Během působení na Anfield Road ale dokázal německý manažer opět udělat z Liverpoolu tým, se kterým se musí počítat jak na evropské, tak na domácí scéně. Jako důkazy mohou sloužit například kýžený titul z Premier League z roku 2020, o rok starší vítězství v Lize mistrů nebo loňský pohárový double. V letošní sezóně Premier League ale zůstává Kloppova družina daleko za očekáváními, po polovině odehraných zápasů ztrácí na čtvrté místo, zajišťující přímý postup do Ligy mistrů, deset bodů a mnozí se tak ptají, zdali má současný trenér týmu ještě co dát. „Pokud jde o mě, neodejdu, dokud mi někdo neřekne, abych tak učinil,“ prohlásil ohledně své momentální pozice odhodlaně Klopp.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp během utkání s Brightonem.

Článek

Poslední a pořádně ostrý direkt zasadil Kloppovým svěřencům víkendový ligový duel na hřišti Brightonu, ze kterého odešli Reds se svěšenou hlavou a jasnou porážkou 0:3, která byla ale ještě poměrně milosrdnou, vzhledem k jejich bezkrevnému představení. Sám Klopp označil výkon svého mužstva za nejhorší pod jeho vedením, s jeho hodnocením pak souhlasil i kapitán Jordan Henderson.

„Tým vypadá unaveně, nemají vůbec nic. Štávu, drajv, hlad...," všiml si ve svém tradičním sloupku MADE IN ENGLAND bývalý český reprezentant Daniel Pudil. „Pořád ale platí, že Klopp má výborný tým, který do poháru patří. Možná to nebude na nablýskanou Champions League, ale do Evropské ligy by se Liverpool vejít mohl," odhaduje muž, který v Anglii strávil coby hráč sedm sezón.

Německý kouč je anglickými experty kritizován mimo jiné za to, že neustále sází na svoje osvědčené „koně", kteří jsou ale momentálně z formy. „To jsem samozřejmě zaznamenal, jedná se komplexní problém. Jsem loajální k hráčům, každý (trenér) by měl být, ale nemyslím si, že bych to nějak přeháněl," bránil se Klopp.

Ten se ve své úspěšné trenérské kariéře zatím s mnoha překážkami nesetkal, ani přesto si ale nemyslí, že by na řešení současné situace byl krátký. „V podobné pozici jsem se zatím tolikrát neocitl, ale přesně vím, jak fungovat, když se věci nejdou tak, jak mají," věří 55letý kouč.

Šanci alespoň částečně odčinit výbuch ze zápasu s Brightonem dostane Liverpool již dnes v opakovaném utkání třetího kola FA Cupu proti Wolverhamptonu (20:45, Nova Sport 1). První duel, značně ovlivněný pro domnělý ofsajd neuznaným vítězným gólem Wolves, totiž skončil remízou 2:2, dle tradičních pravidel nejstarší klubové soutěže světa se tak musí hrát ještě jednou. „Všichni víme, že za to, kde se momentálně nacházíme, je zodpovědný každý z nás. Pokud by to tak nebylo, čelili bychom opravdovému problému," domínvá se Klopp.

Reklama