Hlavní obsah

Manchester City opustí kapitán Fernandinho, kouče Guardiolu tím překvapil

Kapitán Manchesteru City Fernandinho se rozhodl v létě po devíti letech z anglického klubu odejít. Šestatřicetiletý brazilský fotbalista to uvedl na tiskové konferenci před středeční odvetou čtvrtfinále Ligy mistrů proti Atléticu Madrid a překvapil tím vedle sedícího kouče Pepa Guardiolu. Fernandinho má v plánu vrátit se do své vlasti.

Foto: Molly Darlington, Reuters

Kapitán Manchesteru City Fernandinho na tiskové konferenci před odvetou čtvrtfinále Ligy mistrů proti Atléticu Madrid.

Článek

"Chci hrát. Vrátím se do Brazílie, každopádně," řekl Fernandinho, který v této sezoně nastoupil jen do 13 zápasů anglické ligy a pouze šestkrát se objevil v základní sestavě.

"Páni, to jsem nevěděl. Je to pro mě novinka," reagoval na jeho slova Guardiola. "Uvidíme, co bude. Je pro nás hodně důležitý. Promluvím s ním," prohlásil španělský kouč.

Fernandinho přišel do Manchesteru City v roce 2013 ze Šachtaru Doněck a získal s klubem čtyři ligové tituly, Anglický pohár a šest Ligových pohárů. Loni s ním byl ve finále Ligy mistrů. Po této sezoně mu vyprší smlouva.

"Mám rád lidi, kteří hrají i v pozadí, jako on v téhle sezoně. Vím, co dělá. Stará se o spoustu našich hráčů a hvězd, dělá to ve prospěch týmu," ocenil Guardiola hráčův přínos mimo hřiště. "Když chce hráč odejít, úplně to chápu. Nechci, aby tu byl někdo nespokojený. Vzhledem k jeho věku a rodině v Brazílii. Klub mu vyjde vstříc," prohlásil trenér.

Reklama

Související témata: