Hlavní obsah

Mané potvrdil odchod z Liverpoolu. Fanoušci chtějí, abych přestoupil? Splním jim přání, uvedl

Ať už skončí Mané kdekoliv, bude důležitým hráčem. Tak zněla slova trenéra Liverpoolu Jürgena Kloppa na adresu útočníka Reds Sadia Maného před finálem Ligy mistrů, v němž nedokázal anglický celek již podruhé zastavit nejúspěšnější tým historie soutěže v podobě Realu Madrid. Třicetiletý Senegalec upozornil, že o své budoucnosti promluví nejdříve po zmíněném finále a právě na páteční tiskové konferenci potvrdil svůj odchod.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Útočník Liverpoolu Sadio Mané (vpravo) v souboji s Casemirem z Realu Madrid během finále Ligy mistrů.

Článek

Hlavním zájemcem o Maného, jehož kontrakt vyprší příští rok, je Bayern Mnichov, který Afričanovu situaci už delší dobu monitoruje. Bavorskou metropoli by totiž naopak mohl opustit křídelník Serge Gnabry, jenž údajně není spokojený s nabídkou na prodloužení smlouvy.

"Stejně jako všichni ostatní jsem i já na sociálních sítích a všechny spekulace a komentáře vidím," uvedl Mané.

"Až 60 nebo 70 procent Senegalců chce, abych odešel z Liverpoolu. Splním jim přání. Nebojte, vše se brzy dozvíte! Času je dost," dodal.

Na Anfield by na oplátku mohl zamířit Robert Lewandowski. O polského ostrostřelce má vedle Angličanů zájem také Barcelona. Dle německých médií by dvojnásobný vítěz ceny FIFA The Best preferoval druhou jmenovanou destinaci, ovšem vzhledem k finančním potížím katalánského celku není možné vyloučit ani Liverpool.

Reklama

Související témata: