Hlavní obsah

Napadl hvězdu, čelil výhrůžkám smrtí a skončil ve vězení. Teď fanouška nalezli mrtvého

Tragickou tečku má příběh fotbalového fanouška, který se v roce 2019 nechvalně proslavil napadením hvězdného anglického fotbalisty Jacka Grealishe. Dvaatřicetiletý Paul Mitchell, který za svůj čin vyfasoval trest 14 týdnů ve vězení a později putoval znovu za mříže za porušení zákazu chodit na fotbal, byl začátkem týdne nalezen mrtvý.

Foto: Profimedia.cz

Fanoušek Birminghamu Paul Mitchell (uprostřed) krátce po útoku pěstí na fotbalistu Aston Villy Jacka Grealishe (sedící vlevo) v roce 2019.

Článek

K incidentu došlo v roce 2019 v zápase druhé nejvyšší anglické soutěže, kdy rozlícený fanoušek Birminghamu City a otec tří dětí vběhl na hřiště a udeřil pěstí tehdejší hvězdu Aston Villy Grealishe. Kromě trestu odnětí svobody, ze kterého nakonec odseděl ale jen necelý měsíc, musel Mitchell zaplatit i tučnou pokutu ve výši 42 500 liber (cca 1,2 milionu korun).

Na začátku tohoto týdne byl nechvalně proslulý výtržník nalezen mrtvý ve svém domě v Birminghamu. „Podle lidí, kteří ho viděli v sobotu, vypadal šťastně," prozradila Mitchellova sestřenice deníku The Sun. „Paul naprosto zbožňoval své tři děti. Vždy měl úsměv na tváři, ať se dělo cokoliv. Měl to nejlaskavější srdce. Bude bohužel mnoha lidem chybět. Byl to velmi oblíbený muž. Bez něj to tady už nebude ono," dodala příbuzná.

Mitchell byl v září loňského roku znovu poslán na 12 týdnů do vězení. Porušil totiž desetiletý zákaz chodit na fotbal, když navštívil zápas Birminghamu proti West Bromwichi a byl zadržen, když vyběhl na běžeckou dráhu, aby oslavil gól.

Po incidentu z roku 2019 Mitchell čelil výhrůžkám smrtí. Při projednávání jeho útoku na anglického reprezentanta Grealishe vyšlo najevo, že se jeho tehdy těhotná manželka i s dalšími dvěma dětmi v důsledku zmiňovaných pohrůžek odstěhovala.

Nenapravitelný fanoušek Birminghamu svůj útok před soudem tehdy obhajoval jako „legraci". Fotbalistu Grealishe, který aktuálně působí v Manchesteru City, udeřil pěstí proto, že to podle něj byla „k**a".

Reklama

Související témata: