Hlavní obsah

Nebudu sedět a hrát jednou za měsíc. Jinak si v United promluvíme, prohlásil Maguire

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S reprezentační pauzou vyhlíží v posledních měsících hlavně větší minutáž. V Manchesteru United si zkušený stoper Harry Maguire aktuálně moc nekopne, s čímž samozřejmě není spokojený. „Nebudu sedět celý život a hrát jednou za měsíc,“ prohlásil na srazu anglického národního týmu.

Foto: Molly Darlington, Reuters

Obránce Manchesteru United Harry Maguire.

Článek

V United už není kapitánem, o víkendu naskočil v rámci Premier League vůbec poprvé v sezoně v základní sestavě. Anglie je ale jiná písnička, trenér Gareth Southgate nedá na 30letého obránce dopustit.

„Pokud to bude v United pokračovat, pak si určitě já a klub sedneme a popovídáme si. Ale upřímně řečeno, momentálně se plně soustředím na dva velké zápasy za Anglii. Pak budu bojovat a snažit se získat zpět své místo v Manchesteru, abych pomohl týmu vyšplhat se v lize tam, kam patříme,“ prohlásil Maguire před přátelským utkáním s Austrálií a kvalifikačním kláním o EURO 2024 proti Itálii.

Jenže také Southgate už naznačil, že mu slabá minutáž jednoho z jeho oblíbenců dělá vrásky na čele. Není divu, vždyť Maguire odehrál od startu nové sezony jen tři kompletní utkání, z toho jedno v reprezentaci proti Ukrajině.

„Věřím ve své schopnosti a v to, co jsem v kariéře dokázal. Každý hráč, který je na lavičce, by měl věřit, že může nastupovat, jinak by nehrál na vysoké úrovni. Já nejsem jiný. Je to těžké, chci hrát. Chci se cítit důležitý pro klub a zbytek týmu. Momentálně jsem nehrál zdaleka tolik, kolik bych chtěl. To je nejpodstatnější. Musím se jen ujistit, že jsem připraven využít příležitosti, jakmile přijde,“ rozpovídal se Maguire.

Zkušený stoper je často terčem kritiky kvůli chybám či občas až komickým situacím, které dokáže způsobit. Na druhou stranu to platí v drtivé většině případů o klubové scéně, v reprezentaci podává daleko stabilnější výkony. Důvod? Možná ho nezná ani on sám.

„Není na mně, zda nastoupím v dalším zápase, nebo ne. Když se podíváte na mých posledních 15 až 20 startů za klub a Anglii, jsem se svými výkony opravdu spokojený. Moje procento vítězství, když jsem nastoupil, je opravdu vysoké. Samozřejmě jsou chvíle, kdy mohu udělat víc, a chvíle, kdy se mohu zlepšit a pomoci týmu, ale o to se snažím neustále,“ pokračoval.

Trenér Rudých ďáblů Erik ten Hag v létě prohlásil, že každý musí o své místo zabojovat. V jednu chvíli už to však vypadalo, že Maguire změní dres, hodně se řešil jeho přesun do West Hamu za českými fotbalisty Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem.

Jednání však daleko nepokročila. „Skutečná možnost jít do West Hamu nebyla mezi oběma kluby a mnou dohodnuta, takže to nezáleželo jen na tom, zda řeknu ano, nebo ne. West Ham je obrovský klub, ale já se stále plně soustředím na Manchester United. Chci bojovat o své místo, ale samozřejmě je pro mě herní čas opravdu důležitý,“ podotkl.

Reklama