Hlavní obsah

Pomůže Strakám v Lize mistrů? O exsparťana Hancka má zájem Newcastle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádné obrátky už jeho fotbalová kariéra nabrala, teď se dost možná blíží k přeřazení na ještě vyšší rychlostní stupeň. Slovenský reprezentant a úřadující mistr nizozemské Eredivisie s Feyenoordem Rotterdam Dávid Hancko je v hledáčku klubu z Premier League. O služby pětadvacetiletého stopera, jenž ještě loni oblékal dres pražské Sparty, má totiž podle ostrovních médií zájem Newcastle.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dávid Hancko ještě v dresu Sparty Praha. Archivní foto

Článek

Čtvrtý celek uplynulého ročníku anglické Premier League se po jednadvaceti letech chystá na start v Lize mistrů. Se zámožným saúdskoarabským konsorciem (PIF) v zádech se tak kouč Eddie Howe rozhlíží po posile do středu obrany, a právě Hancko má na seznamu potenciálních příchodů figurovat hodně vysoko.

Rodák ze slovenské Prievidzi má za sebou sezonu snů. Svou hrubkou sice v létě loňského roku podepsal ortel nad osudem Sparty v evropských pohárech, jen pár dní na to ale zamířil na přestup do Nizozemska, kde se stal oporou a sehrál klíčovou roli v tažení nizozemských sešívaných za titulem. Na ten fanoušci Feyenoordu čekali šest let.

Hancko v uplynulém ročníku nastoupil ke 45 utkáním Eredivisie, Evropské ligy a Nizozemského poháru. Vsítil v nich čtyři branky. Slovenský reprezentant má za sebou kromě dvou sezon ve Spartě také angažmá ve Fiorentině, v rodné zemi nastupoval za Žilinu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.