Hlavní obsah

Pouze taktické důvody, vysvětloval Carrick Ronaldovu absenci v základní sestavě

Hvězdný fotbalista Cristiano Ronaldo v nedělním šlágru 13. kola anglické fotbalové ligy na hřišti Chelsea teprve podruhé po letním návratu do Manchesteru United začal jen lavičce. Dočasný trenér "Rudých ďáblů" Michael Carrick nechtěl absenci portugalského kanonýra v základní sestavě dramatizovat a vysvětlil ji taktickými důvody. Zároveň odmítl, že by zahajovací jedenáctku už vybíral kouč Ralf Rangnick, který mužstvo převezme po nedávném odvolání Oleho Gunnara Solskjaera.

Foto: David Klein, Reuters

Cristiano Ronaldo neměl moc důvodů ke spokojenosti

Článek

Ronaldo minulé úterý vítězným gólem zařídil Manchesteru výhru 2:0 ve Villarrealu a postup ze skupiny Ligy mistrů, ve šlágru Premier League ale překvapivě naskočil až od 64. minuty. Chelsea pět minut nato srovnala na konečných 1:1 zásluhou Jorginha, který proměnil penaltu.

Ronaldo si stihl připsat pouze žlutou kartu v závěru utkání. Po srpnovém příchodu do Manchesteru z Juventusu Turín začal šestatřicetiletý útočník na lavičce teprve podruhé, poprvé se tak stalo na začátku října proti Evertonu.

"Šlo pouze o taktiku. S Cristianem jsem to probral a rozhodli jsme, že to postavíme takto. Víc bych to nedramatizoval," řekl Carrick.

"Ty změny prostě vycházely z mého pocitu. Přemýšleli jsme, jak bude zápas vypadat, jak bychom mohli na Chelsea vyzrát. Trochu jsem tušil, jak bude Chelsea hrát, chtěli jsme eliminovat přihrávky na Jorginha a Rubena Loftuse-Cheeka. Někteří kluci teď navíc hráli hodně zápasů, chtěli jsme to trochu osvěžit. Nakonec nám to málem vyšlo," poznamenal čtyřicetiletý Carrick, který z pozice asistenta dočasně přebral mužstvo United.

Aktuálně osmý tým Premier League dnes oznámil příchod nového kouče Rangnicka. Carrick odmítl, že by třiašedesátiletý německý trenér již zasahoval do sestavy na šlágr s Chelsea. "Není to pravda, tým jsem vybíral já," uvedl Carrick.

Reklama