Hlavní obsah

PREMIER CLASS: Bez Ronalda by byl Manchester United v půlce tabulky, míní Poborský

Fanoušci pozor, Premier Class odstartoval! Premiérový díl pořadu, který se bude na serveru Sport.cz pravidelně věnovat fotbalu světové kvality, ale i dalším sportům na top úrovni, se zaměřil tentokrát na slavný Manchester United a dění v anglické lize. Výhra týmu z Old Trafford nad Tottenhamem, kterou zařídil hattrickem Cristiano Ronaldo, byla jednoznačně událostí víkendu. S moderátorem Filipem Lejčkem rozebral fotbalové dění bývalý český reprezentant a hráč United Karel Poborský.

Premierový díl pořadu Premier Class s moderátorem Filipem Lejčkem a legendárním českým reprezentantem Karlem Poborským.Video: Sport.cz

 
Článek

Řeč ve studiu přišla pochopitelně na největší současnou hvězdu United - Cristiana Ronalda. „Troufnu si říct, že nejen zápas s Tottenhamem, ale celá tahle sezona je o něm. Kdyby v klubu nebyl, tak je Manchester United někde v půlce tabulky," nešetřil Poborský chválou na portugalskou hvězdu a zároveň byl kritický ke svému bývalému klubu. „Ronaldo je klíčová osoba, jeho síla a vůle rozhodnout zápas je neuvěřitelná," dodal s tím, že by bylo zajímavé sledovat, kdyby CR7 dělal nějaký individuální sport.

Poborský zalitoval, že výkony Manchesteru United nejsou takové, jako v podání konkurenčních City či Liverpoolu. „Tam je jasně znát, co chtějí hrát, soupeře přilepí k vápnu a porazí. Takhle už se United bohužel několik sezon neprezentují. Ale mají Ronalda, který je schopný rozhodnout zápas sám," hodnotil bývalý český reprezentant.

Ten zavzpomínal i na dobu, kdy se poprvé setkal s legendárním manažerem Manchesteru United - Sirem Alexem Fergusonem. Během EURO 1996 si známý kouč zašel za českým reprezentantem do hotelu a zjišťoval, zda by Poborského lákal přestup na Old Trafford. „Byl to neskutečný pocit. Napoprvé jsem tomu ani nevěřil, myslel jsem, že je to nějaká legrácka," usmál se bývalý český reprezentant při komentáři toho, jak začínaly jeho námluvy s Rudými ďábly. Česká fotbalová legenda také prozradila, jak emotivní byl pro něj po pár letech návrat na Old Trafford v dresu Sparty.

Další příhody i vzpomínky Karla Poborského, vicemistra Evropy z roku 1996, sledujte v premiérovém dílu pořadu Premier Class.

Reklama