Hlavní obsah

Ronaldův hattrick sledovala z hlediště i legenda amerického fotbalu Brady

Povedený výkon Cristiana Ronalda, který se v sobotním ligovém utkání blýskl v dresu Manchesteru United hattrickem do sítě Tottenhamu (3:2), sledoval z hlediště i sedminásobný vítěz Super Bowlu Tom Brady. Legendární čtyřiačtyřicetiletý quaterback, který před pár týdny ukončil kariéru v zámořské lize amerického fotbalu NFL, osobně po utkání portugalskému reprezentantovi gratuloval.

Foto: gettyimages.com

Legenda amerického fotbalu Tom Brady.

Článek

"Dobrý zápas. Hrál jsi skvěle," řekl podle agentury AP Brady, když se s pětinásobným vítězem Zlatého míče setkal na hřišti. Podle trenéra Ralfa Rangnicka předvedl Ronaldo nejlepší výkon během jeho působení na lavičce "Rudých ďáblů".

Sedmatřicetiletý Ronaldo, jenž předchozí derby se City (1:4) vynechal kvůli zranění, pokořil Tottenham dvakrát už v první půli. Poté, co "Spurs" v 72. minutě vyrovnali na 2:2 po vlastním gólu Harryho Maguirea, naskočil si o devět minut později Ronaldo na rohový kop a hlavičkou rozhodl. Zaznamenal devětačtyřicátý hattrick v klubové kariéře a devětapadesátý celkově. V dresu United ale vstřelil tři góly v jednom zápase teprve podruhé. Dosud se mu to povedlo jen během jeho dřívějšího působení v roce 2008 proti Newcastlu.

"Byl to jeho nejlepší výkon od chvíle, co jsem tady. Ve čtvrtek byl na tréninku v pořádku, takže jsem se rozhodl, že nastoupí od začátku. Byl to od něj i od zbytku týmu fantastický výkon," chválil Rangnick. "Ale zase to dokáže jen ve spolupráci s týmem. Byl to výborný výkon. Nešlo jen o ty tři góly, ale i jak byl kompletní součástí týmů," podotkl německý trenér.

Ronaldo nechal vydařeným výkonem zapomenout i na obavy z minulých dní, kdy se spekulovalo, že není v týmu spokojený a zvažuje odchod. To však záložník Paul Pogba odmítl. "Když máte v týmu nejlepšího útočníka historie, nemůže to být problém. Znovu ukázal, proč je Cristianem Ronaldem," řekl Pogba. "Myslím, že Cristiana každý zná a netřeba o něm víc mluvit. V posledním duelu nehrál, ale teď se vrátil a dal tři góly. On i tým podali brilantní výkon," dodal francouzský reprezentant.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Portugalský útočník Cristiano Ronaldo.

Hvězdný Ronaldo nasbíral během kariéry už 807 branek a opět se přiblížil nejúspěšnějšímu střelci všech dob Josefu Bicanovi. Tomu komise pro historii a statistiku Fotbalové asociace ČR spočítala v oficiálních zápasech 821 gólů. Počty jsou ale kvůli neúplnosti zdrojů stále předmětem debat.

"Cristiano Ronaldo a Lionel Messi jsou v této éře dva nejlepší hráči na světě. Když nastupujete proti těmhle typům hráčů, jsou to oni, kteří rozhodují. Bez Cristiana by to pro United nebyl tak ideální večer," dodal trenér Tottenhamu Antonio Conte.

Reklama