Hlavní obsah

Provokoval, zlobil, nedal si pokoj. Za necelých dvacet sekund pro něj vše skončilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypadalo to skoro až komicky, viditelně zlobil, šetřil čas, provokoval a sudí s ním vcelku pochopitelně neměl slitování. Vlastně ještě mu jednu šanci dal. Ale Lee Tomlin z Doncasteru dráždil soupeře, domácí fanoušky a hlavně arbitra i nadále, a tak pohár trpělivosti přetekl. Musel ze hry.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

První poločas utkání čtvrté nejvyšší anglické soutěže se chýlil ke konci. Uhájit čisté konto chtěli hosté z Doncasteru na půdě Bradfordu za každou cenu. Tomlin po odpískání nedovoleného zákroku v neprospěch jeho týmu nejprve odhodil míč už připravený na rozehrání přímého kopu. Od rozhodčího Bobbyho Maddena dostal žlutou kartu. Vzápětí hráč balon pro změnu odkopl. Arbitrem byl tentokrát jen varován, ale šanci na setrvání na hřišti nevyužil.

Dění dostalo rychlý spád. Tomlinovi vzápětí přišlápl nohu soupeř, hráč Doncasteru ovšem následky poněkud zveličil, evidentně chtěl dostat do oslabení protivníka, ale nepochodil a začal se rozčilovat. A tak od rozhodčího ani ne po dvaceti sekundách obdržel druhou žlutou kartu. Zápas pro něj skončil.

Jeho tým ale čisté konto udržel nakonec až do úplného závěru a odvezl si bod.

Sudí Madden - dobře známý i z mezinárodní scény - zažíval při tomto zápase soutěžní premiéru v anglickém fotbalu poté, co byl víceméně vyštván ze Skotska. Tam skončil poté, co se na sítích spustilo doslova šílenství, když v dubnu odřídil vypjaté semifinále Skotského poháru mezi Rangers a Celticem (2:1 po prodloužení).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články