Hlavní obsah

Rukavice od Big Peta byly za 45 tisíc. Trumfnou je paličky nebo kopačky bez kolíku?

Praha

Aukční web ve prospěch charity spustil v úterý večer brankář londýnského Arsenalu Petr Čech. U příležitosti křtu kalendáře Sport Invest byly vydražený rukavice bývalého reprezentačního gólmana, jenž byl právě v úterý vyhlášen nejlepším českým fotbalistou podzimní části sezóny. Částka 45 tisíc za součást výstroje plzeňského rodáka z posledního ligového utkání Kanonýrů v sezóně 2015/16 symbolicky odstartovala Čechův projekt získávající prostředky pro nadaci Pohyb bez pomoci.

Foto: Ondřej Pýcha pro SPORT INVEST

Brankář Petr Čech (uprostřed) s Jiřím Skalákem a Tomášem Kalasem (vpravo) v ulicích Londýna na snímku z kalednáře společnosti Sport Invest.

Článek

„Mnohokrát během kariéry jsem byl žádán o různé druhy spolupráce pro charitu jak u nás doma, tak pro anglické a nadnárodní organizace," uvedl Čech. „Do budoucna jsem se rozhodl soustředit aktivity v dané oblasti ve prospěch nadace Pohyb bez pomoci, která výborně funguje pod vedením pana profesora Pavla Koláře a mám v ní velkou důvěru," vysvětlil Čech.

A jakým způsobem bude zajišťovat finance pro nadaci? „Během kariéry jsem nastřádal řadu relikvií, které mohou udělat radost sběratelům a díky jejich štědrosti pomohou dobré věci," prohlásil Čech.

Aukce bude mít vždy týdenní cyklus, v němž se budou dražit tři vybrané věci. V premiéře lze získat bubenické paličky, s nimiž Čech vystupoval před třemi lety po boku skupiny Eddie Stoilow na festivalu Rock for People. K dispozici je také dres Arsenalu, v němž odehrál zkušený brankář nedávný duel proti Tottenhamu během víkendu věnovaného Dnu veteránů.

Přidal se i Mrázek

A raritou pro opravdové fanoušky jsou i kopačky, v kterých Čech odchytal listopadový duel s Manchesterem United na Old Trafford. „V poslední minutě jsem přišel o jeden kolík," vzpomíná Petr na doprovodném certifikátu, který ke každé relikvie sepsal vlastní rukou.

Pomyslným startem byly rukavice Petra Čecha, které byly v rámci slavnostního večera prodány za 45 tisíc korun. Nešlo však o konečnou částku mířící na konto nadace Pohyb bez pomoci. Druhý příspěvek obstaradl dres hokejového brankáře Petra Mrázka, za nějž nový majitel zaplatil dvacet tisíc korun.

Do budoucnosti se příznivci Petra Čecha či nadšení sběratelé mohou těšit nejen na sportovní relikvie, jako jsou dresy, kopačky či helma, v níž nastupuje brankář k zápasům, ale kupříkladu i společenský oblek, v němž cestoval plzeňský rodák na klíčové zápasy Chelsea.

Reklama