Hlavní obsah

Slavný záložník tepe do kapitána United: Seberte mu pásku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manchester United schytal v anglické fotbalové Premier League těžkou porážku 0:3 v městském derby s Manchesterem City, na tým a trenéra Erika ten Haga sviští kritika. „Ze všech problémů United se mu točí hlava,“ glosoval rozpoložení slavného klubu z Old Trafford jeho bývalý záložník Roy Keane, který se s popisem situace tradičně nepáral. Opřel se hlavně do kapitána United Bruna Fernandese.

Foto: Dave Thompson, ČTK/AP

Kapitán Manchesteru United Bruno Fernandes v zápase proti Manchesteru City.

Článek

Fernandes nebyl jistě jediným viníkem toho, proč Manchester United na městského rivala nestačil. Keanovi ale silně vadí jeho chování. „Fernandes je skvělý fotbalista, ale zároveň je přesným opakem toho, co od kapitána chcete,“ uvedl pro Sky Sports někdejší rázný záložník, jenž sám kapitánem býval.

„První, co bych udělal, by bylo, že bych mu sebral pásku. Vím, že je to je velké rozhodnutí, ale Fernandes není správným materiálem pro kapitána,“ poslal Keane radu Ten Hagovi. „Jako hráč je talentovaný, ale co jsem v zápase viděl? Fňuká, sténá, neustálá máchá rukama. To je nepřijatelné,“ dodal.

Manchester United se potácí v průměru, po deseti kolech je osmý, na čtvrtý Liverpool ztrácí už osm bodů, na vedoucí Tottenham jedenáct. „Cítím s hráči United, ve všech aspektech zaostávají. Technicky, takticky. Fyzicky jsou mimo. Celý tým čeká dlouhá cesta zpět,“ zhodnotil situaci Keane.

Z kritiky expertů je patrné, že se podle jejich mínění mužstvo pod Ten Hagem nerozvíjí. „Je tam druhou sezonu a nikdo z nás neumí říct, co chtějí United hrát,“ pokrčil rameny bývalý anglický obránce Jamie Carragher.

„Vidíte to na Aston Ville po příchodu Unaie Emeryho, vidíte to na Tottenhamu, kam přišel Ange Postecoglou. Když jdete na jejich zápasy, víte, co uvidíte. Ale nevíte, co ukážou United,“ porovnal dlouholetý hráč Liverpoolu.

Program United pokračuje ve svižném tempu. Ve středu hrají pohárový zápas proti Newcastlu, o víkendu jedou v lize na Fulham a příští týden je čeká Liga mistrů v Kodani.

Reklama