Hlavní obsah

Slot by si podle britských médií mohl do Liverpoolu vzít i exsparťana Hancka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalista Dávid Hancko by se podle britských médií mohl v létě stát posilou Liverpoolu. Bývalý obránce pražské Sparty by tak následoval Arneho Slota, svého dosavadního kouče ve Feyenoordu Rotterdam. Pětačtyřicetiletý Nizozemec na Anfield Road nahradí Jürgena Kloppa, který s předstihem ohlásil, že klub po sezoně po téměř devíti letech opustí. Média odhadují, že slovenský reprezentant by se mohl v budoucnu stát nástupcem Virgila van Dijka.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Nizozemský trenér Arne Slot při zápase Ligy mistrů mezi Celticem a Feyenoordem.

Článek

Liverpool se již s Feyenoordem na uvolnění trenéra domluvil. Podle BBC za Slota zaplatí devět milionů eur (přes 226 milionů korun), další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) může klub z Rotterdamu získat dodatečně na bonusech. Vydavatel sociálních médií Sportbible nyní přišel s informací, že Slot si bude chtít vzít s sebou i dva své svěřence. Jsou jimi obránci Lutsharel Geertruida a Hancko.

Odchovanec Žiliny byl spojován s Liverpoolem již v předchozích přestupních termínech. Ještě dříve, než se začalo uvažovat o příchodu trenéra Slota. „Ve věku 26 let by se mohl ukázat jako ideální dlouhodobá náhrada za Virgila van Dijka,“ přirovnává Hancka k dlouholeté opoře klubu Sportbible. Dvaatřicetiletému kapitánovi nizozemské reprezentace bude v létě zbývat poslední rok smlouvy s Liverpoolem.

Slot je kromě zisku trofejí oceňován také pro schopnost rozvíjet hráče a rozumnou přestupovou politiku. Důkazem je i slovenský reprezentační obránce, který přišel do Feyenoordu v roce 2022 ze Sparty za 8,3 milionu eur (209 milionů korun) a v současnosti se jeho tržní cena odhaduje na minimálně 35 milionů eur (880 milionů korun). Může být využíván jako krajní obránce a také jako stoper.

Rovněž nizozemský De Telegraaf uvedl, že Hancko je vážným adeptem na letní přestup do Liverpoolu. Kromě blízkosti k trenérovi, jehož důvěru si získal téměř okamžitě po příchodu ze Sparty, deník také poukázal, že Slovák má být odmalička velkým fanouškem The Reds.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.