Hlavní obsah

Šokující záběry. Policista po zápase Manchesteru United knokautoval fanouška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Manchesteru United si v úterý bez problémů poradili s třetiligovým Charltonem v anglickém ligovém poháru EFL a po výhře 3:0 postoupili do semifinále. Krátce po zápase však došlo k nepříjemnému incidentu, kdy před stadionem jeden z policistů ostře zasáhl proti fanouškovi hostujícího týmu, kterého srazil na zem a nechal ho na ní nehybně ležet. Další dva policisté odváděli dalšího muže v poutech.

Foto: Dave Thompson, ČTK/AP

Radost hráčů Manchesteru United po vstřelené brance.

Článek

Čtvrtfinálové utkání EFL Cupu dopadlo podle očekávání ve prospěch Rudých ďáblů, za které nastoupil hodně omlazený tým, složený víceméně z hráčů akademie United. Nejvíce zřejmě obranu třetiligového soupeře potrápil osmnáctiletý Argentinec Alejandro Garnacho, který se však gólově neprosadil. V utkání jako první skóroval Antony a poté dvakrát Marcus Rashford.

Po zápase však před stadionem Old Trafford došlo ke střetu policistů s některými fanoušky Charltonu. Na sociálních sítích z něj začalo kolovat video, které zachycuje jednoho z policistů, který tvrdě srazil k zemi fanouška a nechal ho na ní nehybně ležet.

Podle svědků se strážci zákona chovali zbytečně agresivně a použité násilí bylo nepřiměřené. Muž, který video natočil, uvedl, že incident přišel z ničeho nic, když hostující fanoušci nastupovali do autobusu. „Všichni fanoušci Charltonu se chovali slušně, pár drobných vyrušení během zápasu bylo, to ano, ale vše v rámci mezí," řekl.

Podle jeho svědectví napadený muž neudělal nic, co by mělo vyvolat tak ostrou reakci policisty. „Prostě ho tam nechali. Mohl tam ležet ještě teď," řekl. Zbývající dva policisté totiž odvedli dalšího muže v poutech a společně poté všichni odešli, aniž by si muže ležícího obličejem dolů na mokré zemi někdo všiml.

Policie byla s videem konfrontována a zahájila prošetřování případu. „Po přezkoumání všech záznamů jsme se přesvědčili, že nic nenasvědčuje tomu, že by jednání policistů představovalo pochybení," uvedla poté v prohlášení.

Reklama