Hlavní obsah

Taková penalta se často nevidí. Hvězda Manchesteru zvolila netradiční řešení a málem neuspěla

Manchester/Praha

Fotbalisté Manchesteru United porazili v neděli Everton 2:1. Na první pohled není na výsledku 10. kola Premier League nic neobvyklého. První branka Rudých ďáblů z penalty však mnohé fanoušky pobavila. Konkrétně pak provedení exekutora Paula Pogby.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Záložník Manchesteru United Paul Pogba během utkání s Evertonem.

Článek

V 26. minutě se do vápna hnal Anthony Martial, kterého podrazil Idrissa Gueye. Sudí Jonathan Moss neváhal a odpískal pokutový kop. K němu se postavil Pogba a zvolil opravdu pomalý rozběh.

Francouzský mistr světa zacupital k míči 26 kroky v pomalejším čase, než ve kterém Usain Bolt zaběhl svou nejrychlejší stovku (9,58 s).

Gólman Pickford navíc Pogbův záměr vystihl a míč vyrazil. K jeho smůle ale přesně k hvězdnému záložníkovi, který pohodlně skóroval a otevřel skóre.

Za Pogbu se po nedělním utkání postavil kouč José Mourinho, jenž má přitom se svou hvězdou údajně napjaté vztahy. „Líbí se mi na tom jeho touha, že to chtěl kopat. Nemám rád křehké hráče, kteří se bojí a penaltu odmítnou," řekl portugalský trenér United.

„Může to vylepšit? Myslím, že ano. Brankáři nyní jeho rozběh znají, nehýbou se a čekají až do poslední sekundy. Takže by se z toho měl poučit. Ale pro mě je nejdůležitější, že to chce udělat znovu," dodal Mourinho.

Reklama

Související témata: