Hlavní obsah

Trippier by se měl podle médií stát novou posilou Newcastlu

Anglický fotbalový reprezentant Kieran Trippier by se měl podle britských médií stát novou posilou Newcastlu United. Klub se údajně dohodl s Atléticem Madrid na přestupní částce 12 milionů liber (přes 355 milionů korun) a jednatřicetiletý krajní obránce by dnes měl podstoupit v novém působišti zdravotní testy. Rodák z Bury by se stal první posilou severoanglického celku od příchodu nových majitelů ze Saúdské Arábie.

Foto: Susana Vera, Reuters

Kierran Trippier (vpravo) z Atlétika Madrid v souboji s Ivanem Balliuem z Vallecana.

Článek

Trippier působil v Atléticu od roku 2019, kam přestoupil za 20 milionů liber z Tottenhamu. Ve španělském týmu odehrál 83 zápasů a pomohl mu v minulé sezoně k zisku mistrovského titulu. S anglickým reprezentačním výběrem se stal během loňského léta vicemistrem Evropy. V Newcastlu by se opět setkal s trenérem Eddiem Howem, kterého zná z dřívějšího působení v Burnley.

Strakám patří v anglické lize předposlední místo a očekává se, že během zimního přestupového období díky novým majitelům výrazně posílí. Saúdskoarabský investiční fond, který spravuje korunní princ Muhammad bin Salmán, odkoupil severoanglický celek v říjnu od bývalého vlastníka Mikea Ashleyho za 305 milionů liber (přes 9 miliard korun). Minoritními vlastníky Newcastlu zůstaly britská investiční společnost Reuben Brothers a finančnice Staveleyová.

Reklama

Související témata: