Hlavní obsah

Trofej z Edenu jako zakončení jedné éry? Rice odmítl miliony týdně, stěhování je blízko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odejít se má na vrcholu, praví sportovci nejčastěji při konci kariéry. Teď se podobný případ může týkat teprve 24letého fotbalisty West Hamu Declana Rice. Kapitána, který ve středu triumfem v Konferenční lize v pražském Edenu možná uzavřel svou éru v roli Kladiváře. Nadešel čas posunout se dál?

Fanoušci West Hamu slavili v centru Prahy dlouho do nociVideo: Pavel Jaňurek, Sport.cz

 
Článek

„O mé budoucnosti se hodně spekuluje. Zájem z jiných klubů je, ale nakonec mám ve West Hamu ještě dva roky smlouvu. Miluji tento klub, rád za něj hraji a zatím se soustředím jen na to. Uvidíme, co se stane," nechtěl být Rice po velkém triumfu příliš konkrétní.

O přestupu anglického reprezentanta a spoluhráče českých fotbalistů Tomáše Součka a Vladimíra Coufala se mluví rozhodně déle než uplynulou sezonu. „Před rokem a půl jsme mu nabídli 200 tisíc liber týdně (téměř 5,5 milionu korun), odmítl. Nemůžeme udržet hráče, který zde nechce být. Slíbili jsme mu, že může odejít. Sám o to požádal a my musíme sehnat náhradu. Samozřejmě to není něco, co bychom chtěli, aby se stalo," prozradil pro TalkSport předseda West Hamu David Sullivan.

Rice se k akademii West Hamu připojil ve 14 letech. Propracoval se do elitního mužstva a díky zisku evropské trofeje pro Kladiváře po 58 letech by, minimálně na nějaký čas, odešel jako nesmazatelná klubová legenda. „Myslím, že nabídky začnou přicházet hned. Tři nebo čtyři kluby už projevily zájem," dodal Sullivan.

Zlili jsme šatnu, prozradil Vladimír Coufal. Spor s Barákem? Není to pravda!Video: Sport.cz

Jelikož chce Rice údajně zůstat v Londýně, nebo minimálně v Anglii, nemělo by se dostat na německý Bayern Mnichov. Nejvážnějším zájemcem má být v konkurenci Manchesteru United and Newcastlu slavný Arsenal. V kádru Gunners by měl skončit Granit Xhaka, tedy pokud se podaří dotáhnout přestup Rice, Ilkaye Gündogana z Manchesteru City nebo Moisese Caiceda z Brightonu.

West Ham doufá, že za svůj klenot dostane alespoň 100 milionů liber, Arsenal údajně hodlá uvolnit maximálně 90 milionů liber (cca 2,5 miliardy korun). Přesunu na sever Londýna má nahrávat i dobrý vztah a vzájemný respekt s koučem Gunners Mikelem Artetou. Důležité je, že Rice, jenž má smlouvu do června 2024 s opcí na další rok, chce hrát Ligu mistrů, což Arsenal oproti minulým letům neposílá ze hry pryč.

Chorály fanoušků West Hamu na Staroměstském náměstíVideo: Sport.cz

Teď ale Rice ještě slaví vítězství v Konferenční lize. Finále hostil pražský Eden, West ham zdolal Fiorentinu 2:1 a právě Rice z pozice kapitána zvedl trofej nad hlavu jako první. „Jsem strašně rád i za něj. Zachránil nám sezonu, za všechny ty roky v klubu si pohár naprosto zaslouží," velebil parťáka Vladimír Coufal.

Reklama