Hlavní obsah

Útok na autobus Liverpoolu! Po debaklu čelili Reds napadení v ulicích Manchesteru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohužel nejen parádní góly a skvělý fotbal orámovaly sobotní hit anglické ligy mezi Manchesterem City a Liverpoolem (4:1). Když po zápase projížděli Reds ulicemi Manchesteru, v jedné z obytných čtvrtí byl zasažen cihlou jejich autobus. Incident vyšetřuje policie, Citizens útok ostře odsoudili. Stejně tak nevhodné pokřiky svých fanoušků k příznivcům Liverpoolu během utkání.

Foto: REUTERS/Carl Recine

Hráči Liverpoolu po třetím inkasovaném gólu ve šlágru anglické ligy na půdě Manchesteru City.

Článek

„Incidenty tohoto typu jsou naprosto nepřijatelné. Důrazně odsuzujeme činy jednotlivců, plně podpoříme vyšetřování tohoto útoku policií," stojí v prohlášení Manchesteru City. Manchesterská policie uvedla, že k incidentu došlo přibližně v 15:40 na Ashton New Road, poblíž stadionu Etihad. S tím, že zahájila vyšetřování s cílem identifikovat a lokalizovat pachatele. „Naštěstí nedošlo k žádnému zranění a autobus s týmem Liverpoolu mohl pokračovat ve své cestě," sdělila policie v Manchesteru.

Další kaňkou bylo hanebné skandování domácích fanoušků. Pokřik souvisí s katastrofou na stadionu Hillsborough v roce 1989, kdy bylo zabito 97 fanoušků Liverpoolu při tlačenici během semifinále FA Cupu proti Nottingham Forest.

City uvedlo, že lituje jakéhokoli provinění způsobeného skandováním a ujistilo, že přijme opatření ve snaze eliminovat další podobné pokřiky, ke kterým v budoucnu dojde. „Budeme pokračovat ve spolupráci se skupinami fanoušků a funkcionáři z obou klubů, abychom ze vzájemných utkání vymýtili nenávistná skandování," reagovalo City na klubovém webu. Chorály na Etihad odsoudila také Premier League.

Zápasy Citizens a Liverpoolu v posledních letech provázejí incidenty pravidelně. V roce 2018 byl v Liverpoolu napaden autobus City před čtvrtfinále Ligy mistrů, neznámí útočníci na něj zatočili lahvemi, plechovkami a světlicemi. Kouč City Pep Guardiola si zase po říjnovém utkání na Anfieldu postěžoval, že na něj domácí příznivci házeli mince. Zároveň se omluvil za fanoušky City, kteří svými pokřiky odkazovaly na tragédii na Hillsborough.

Reklama

Související témata: